Канела био "Цейлонска" на прах 50г

  • Марка: Rossi's Pure ®
5,00 лв.

Състав: био Цейлонска канела 50г. Знаете ли, че другото име на Шри Ланка е Цейлон?

Цейлонската канела е подправка, известна със своят характерен аромат и вкус. Тя се получава от кората на дървото Cinnamomum verum, което се отглежда предимно в Шри Ланка (позната и като Цейлон), откъдето идва нейното име.

Цейлонската канела е известна с някои потенциални ползи за здравето, включително помощ при контролирането на кръвното налягане и нивата на кръвната захар. Ефектите се обясняват с някои от химическите съставки на канелата, като касиаля, които могат да подпомогнат:

  1. Подобряване на инсулиновата чувствителност: Цейлонската канела може да помогне на клетките да по-лесно асимилират глюкозата, което може да подобри контрола на кръвната захар.

  2. Забавяне на празненето на стомашното съдържание: Това може да помогне да се намали скоростта на усвояване на глюкоза след хранене.

  3. Антиоксидантни свойства: Канелата съдържа антиоксиданти, които могат да помогнат в борбата със свободните радикали и да подпомогнат общото здравословно състояние.

Въпреки тези потенциални ползи, е важно да се отбележи, че консумацията на канела не трябва да заменя лекарствата или другите методи за контрол на кръвната захар при диабет. Преди да включите цейлонската канела в режима си на хранене като добавка, винаги се консултирайте със здравния си специалист, особено ако имате здравословни проблеми.

Подобни продукти

KETO MATRIX ® : План и Готова Храна в едно!