"Елексир за младост" (Смути Микс 300г)

  • Марка: Rossi's Pure ®
15,50 лв.

Състав: Био тиквен протеин, био конопен протеин, био орехово брашно, био свински желатин

Начин на приемане: Елексирът може да се приема до три месеца и после трябва да се направи 1 месец почивка. След това може да се взима през ден. 

Дозировка: 1 голяма супена лъжица с връх в 100г вода, разбива се и се изпива веднага. В сместа има достатъчно протеин и малко въглехидрати, и може да се иползва като закуска или следобедна закуска, както и смути след фитнес.

Идеята на елексира е, че съдържа лесно-усвоимо желязо и протеин, и вит. В, основните необходими за производството на нови червени кръчни телца. Както знаете вече, когато една глюкозна молекула срещне една клетка, тя я гликира (от там идва гликирания хемоглобин) и я изгаря като тост препечен на тостер. Но ние произвеждаме ежедневно нови клетки, и ако ги храним по различен начин, то те започват да имат различно поведение. Ако ги храним добре, след известно време цялото ни тяло е с нови здрави клетки. Разбира се, трябва и да не изпържваме твърде често и бързо другите, т.е. да намалим приема на въглехидрати, особено от нишесте и рафинирано бяло брашно, и още по-лошо тяхната комбинация с глюкозно-фруктозен сироп, която прави най-великата законно продавана отрова в света, пакетирана в красиви лъскави и шумкави опаковки!

Конопен Протеин: Конопените семена и конопеният протеин са добри източници на витамин B1 (тиамин) и витамин B6 (пиридоксин). Те също съдържат следи от други витамини от групата B, като рибофлавин (B2) и фолиева киселина (B9).

Тиквен протеин: Тиквените семена и тиквеният протеин съдържат различни витамини от групата B, включително тиамин (B1), рибофлавин (B2), ниацин (B3), пантотенова киселина (B5) и фолиева киселина (B9). Те са добър източник на тези хранителни вещества.

Желатин: Желатинът не е значителен източник на витамин B. Той главно се състои от протеин, произведен от колаген, и не съдържа съществени количества на витамини от групата B.

Брашно от орехи: Орехите са източник на различни витамини от групата B, включително тиамин (B1), рибофлавин (B2), ниацин (B3), витамин B6 и фолиева киселина (B9). Брашното от орехи, направено от смляни орехи, би запазило част от тези витамини.

Подобни продукти

KETO MATRIX ® : План и Готова Храна в едно!