№8 Защо консервантите (лимонена или аскорбинова киселина) и емулгаторите (като соев или слънчогледов лецитин) са голям проблем?

№8 Защо консервантите (лимонена или аскорбинова киселина) и емулгаторите (като соев или слънчогледов лецитин) са голям проблем?
14 февруари 2021

Тази седмица бях провокирана от колега диетолог по темата за лецитина, така че ако човек професионалист смята, че е добре, защото е в малки количества, тогава какво бихме могли да очакваме от останалата част от населението, което уж не е специализирало в това !? В допълнение към това, търсенето на запазващи механизми за новия ни продукт LOWsagna ми напомни, че трябва да обясня защо не правя компромис с консерванти и емулгатори. 

Първо, нека погледнем човешката психология. Ако ядете нисковъглехидратно, нискокалорично или без захар лакомство или дори хранене, автоматично мислите, че можете да ядете от него още ...Хората, които се обръщат към тези продукти, обикновено 80% от тях сме с голям апетит! Обикновено не са доволни от едно парченце шоколад или едно бурканче с нискокалорична консервирана бамя да кажем. Те си мислят: „О, тя е с ниско съдържание на калории, значи мога да ям много повече ... о, това е кето, мога да ям повече и да не напълнявам ...“ И какво се случва тогава? Ако в бурканчето бамя има лимонена киселина (синтетично произведена от гъбички, хранени с въглехидрати) или аскорбинова киселина (синтетична вит. С)? Сега, не ядете само бамя обаче. Ядете много други ястия и всички без изключение имат един от тези консерванти! Отидете да разгледате всички буркани в магазина, не можете да го избегнете! Или можете?

Витамин С в естествената си форма е комбинация от 4 части и аскорбиновата киселина всъщност не е активната част в него, той е там, за да задържи 4-те активни части заедно. Не искам да навлизам в много подробности, за да не усложня нещата, но в природата витамин С винаги се предлага в комплекс, а не само аскорбинова киселина, което вече обясних, дори не е активната форма на витамина. Ако видите хапче с повече от 1000 mg витамин С, най-вероятно това е синтетична версия на сярна киселина и царевично нишесте. Това води до реално намаляване на нормалния витамин С в тялото ви. В допълнение, медът, който е минерал, който е една от тези 4 части във витамина, повлиява надбъбречните жлези, много просто казано, и тук съхранявате резервоара с витамин С, така че чрез добавяне на прекомерни количества аскорбинова киселина карате медта да работи и изтощавате вашите надбъбречни жлези ...изтощаването на надбъбречните жлези увеличава стреса и директно увеличава инсулина и по този начин напълнявате. Ето защо има толкова много изследвания върху аскорбиновата киселина, пряко свързани с ... бързото наддаване на тегло!

Сега, относно лимонената киселина ... хубаво е, ако е получена от лимон ... но това не е в реалния живот, особено при големи производства. Лимонената киселина за професионална употреба се получава чрез хранене на гъбички с въглехидрати, подобно е на производството на вино, при което добавяте дрожди, за да стартирате процеса на ферментация. Виното (алкохол) е токсин за черния дроб и на черния дроб не му пука дали е добра марка или дори Дом Периньон, за черния дроб е 100% токсин, точка. 

В природата витамин С и лимонената киселина идват в баланс, както и лецитинът. Когато извадим само онази част от уравнението, която има само финансов смисъл за нас, в крайна сметка имаме много проблеми. Какво е решението? Решението е да не използвате тези консерванти и да стерилизирате бурканите под налягане, но това е скъпо, защото изисква повече труд и това ще направи вашето бурканче с кисели краставички по-скъпо с 40-50% ... Бихте ли платили 50% повече, ако знаете че е безопасно за вас?

Сега относно лецитина ... нека се върнем към това, върху което току-що наблегнах, човешкото поведение. Хората са склонни да консумират прекалено много неща, които според тях са „диетични“. Толкова малко става малко в повече накрая. Производителите казват, че отговорността е на потребителя, но това е глупаво извинение за мен! Ако ще произвеждам храна, за да помагам на хората със здравето им, МОЯТА отговорност е да я направя здравословна на 100%, без да се налага да чета малкия текст. Работейки с хора, пристрастени към захарта, като съм и аз самата, разбирам трудността, която идва с това състояние. Ето защо нашите буркани и опаковки са малки, а шоколадовите бонбони са разделени по начин, по който винаги знаете колко ядете, без да теглите и можете да се почувствате добре, ако закупите само един буркан с шоколад, а не един от 200 грама и да изядете всичко на веднъж. Моята отговорност е да го направя възможно най-лесно, тогава мога да го нарека здравословно! Лецитинът свързва захарта и млякото с какаовото масло, за да направи гладко изглеждащ шоколад. Ако не използвате мляко и захар, защо изобщо се нуждаете от тях? Шоколадерите във френския кралски дворец са правили най-добрия шоколад в света в миналото и никога не се е налагало да използва лецитин ... Ако правите веган шоколад, защо, по дяволите, бихте го използвали? Само за да стане лъскав и по-привлекателен? НЕ, вие го поставяте, за да улесните работата с него, така че можете да използвате евтини машини и по-малко човешки труд, няма друга причина. Защо лецитинът е вреден за вас? Тъй като в червата ви той се трансформира в продукт, образуващ сърдечно-съдови заболявания, защото помага за изграждането на плаката. Така че ние правим "здравословен шоколад" с еритритол, но видите ли добавяме лецитин, за да подпомогнем натрупването на плака? Какъв е смисълът? Не е необходимо! Преживях адски мъки с шоколадовата си машина цяла година, докато най-накрая беше адаптиран да работи с вискозитета на шоколада, който не изисква лецитин. Производителят и програмистът вероятно не могат да ме понасят вече. Но това е малка цена, която трябва да платя, като се има предвид, че сега произвеждаме шоколад, който няма захар, мляко и лецитин. Да, хората понякога се оплакват от цената, защото я сравняват с обикновения шоколад. Е, това наистина е вашият избор. Въпреки че мога да ви образовам и да направя всичко по силите си, за да предотвратя „предозиране“ със здравословен шоколад, решението за избор се крие само във вас! 

Нашият нов продукт LOWsagna скоро ще бъде на пазара. С това излизат и 14 балансирани готови за консумация ястия с ниско съдържание на въглехидрати в буркани. Всички те ще бъдат стерилизирани чрез консервиране под налягане, без използване на консерванти и т.н., както винаги. Този процес изисква още няколко тела на работа, но като се има предвид сегашната икономика, всеки път, когато хората купуват, те не само купуват 100% напълно здравословна храна, но и връщат достойнството на семействата! Това беше жестока година за всички, но мисля, че използвахме застоя по най-добрия възможен начин за създаване на нови неща, които могат да се използват лесно всеки ден, за да си върнете здравето и щастието! Когато ядете здравословна храна и сте здрави, няма да имате нужда или да харчите толкова пари, колкото обикновено, ще консумирате по-малко, така че крайните разходи ще се изравнят, просто ще се окажете ... здрави.

Здравето не толерира никакви компромиси!

С любов,

Роси

Използвани справки за обобщение:

1. https://www.sciencedaily.com/releases/2011/04/110406131814.htm 

2. https://www.youtube.com/watch?v=DnvnKnu7YBI&t=206s

3. и немалко други.

№24: Маслото от Канабис: контрол на диабет, епилепсия, и панически атаки

Маслото от канабис (CBD) може да помогне в борбата с инсулиновата резистентност и диабета!

прочети още

№23: Ниво над 5.5 mmol/L кръвна захар е опасно!

Над 5.5 mmol/L вече влизате в зоната на диабетния гликиран хемоглобин! Как да го спрете?

прочети още

№22: Анти Йо-Йо Стратегията

Как да излекуване инсулиновата резистентност и хранителната наркомания без йо-йо ефект!

прочети още

№21: Как да се върнем обратно на пътя, след като веднъж сме били и после сме му изпуснали края?

Бързото екстремно кето не създава нови навици, и не дава достатъчно време рецепторите да се възстановят, и убива метабилизма заради голямата твърде бърза промяна. Тогава какво правим?

прочети още

№20 Що е то Канабидиойл (или CBD на английски съкратено) и какво общо има с диабета?

Какво общо има то с диабета и за какво служи като цяло това скъпо, но безценно масло?

прочети още

№19 Lactobacillus bulgaricus или българският дар за света от Дафлон (R)

Пробиотиците са сила, но само ако са истински!

прочети още

№18: Как да започнем с нашата програма Keto MatriX (75-90 кг)

Ето стъпка по стъпка най-лесния план, който може да следвате за да премахнете килограми и други неприятности!

прочети още

#17: Как да стартирате програмата Keto MatriX за отслабване и елиминиране на диабет 2

"Не закусвам, защото не чувствам глад! (Ето защо си дебелa, защото се храниш през нощта, а не сутрин, 99,9% от дебели хора не закусват, особено жените)"

прочети още

№16: Значението на закуската при започване на кето и живот с ниско съдържание на въглехидрати

Инсулинът е отговорен за превръщането на излишната глюкоза в мазнини. Колкото повече инсулин имате в кръвта, толкова повече мазнини съхранявате. "Закуската изяж сам! Обяда раздели с приятеля си, а вечерята дай на врага си!" са казали умните древни китайци!

прочети още

№14: Има ли значение храната и какво общо има възрастта с нея?

Защо храната влияе на депресията и как може да се борите срещу химиятя случваща се в главата ви!

прочети още

№13 Защо инсулиновата резистентност е "тихият" убиец и трябва да се наблюдава от всички (статия НЕ само за хора с диабет)

Диабет 2 се нарича „придобит“ диабет и значи, че произвеждате инсулин, но клетките ви не реагират на него, или имате така наречената Инсулинова Резистентност (най-кратко обяснено). Грешно е да се счита, че от Диабет 2 страдат само хора с наднормено тегло.

прочети още

№12: "Никой не е по-голям от хляба", стара Българска поговорка

„Никой не е по-голям от хляба“ казват в моята страна! Никой не може да оцелее без храна, това означава. Преди много време хлябът е бил основното ястие за много хора, за някои единственото.

прочети още

№11: Фруктозата и Диабета

Защо фруктозата е анти-диабет, а се слага във всички евтини диабетични продукти?

прочети още

№10: Как редовните годишни тестове спасиха живота на моя приятелка въпреки агресивния рак на гърдата и!

Макар че статията е на женска тема, същото важи и за мъжете по отношение на простатата! Превенцията е най-добрата медицинска застраховка, която можете да си купите!

прочети още

№9 LEMON е KETO и може да е е животоспасяващ!

Някои наистина екстремни „специалисти по кето“ изключват лимоните от „диетата“ си. Те също съветват другите да правят същото. Това е просто безотговорно! Лимонът рядко е противопоказен, макар че има и такива случаи. Но в повечето случай пречи на холестерола да се слепва, на калция да се слепва също и чисти песъчинки от бъбреците, както и дава естествен истински витамин С, не като този от предната статия!

прочети още

№7: Как да започнем безопасно при KETO за отслабване дори с Хашимото (част 2)

Това, което прави моят подход различен от всички "кето гуру"-та в България е, че гледам хората да получат дневните си нужди от хранителни вещества средно за седмицата, не само да отслабнат, защото иначе почва да капе косата, запек да се хваща, и други даже още по-лоши последици. И тъй като доста често подобни бързащи хора свършват при мен, след като са получили проблем другаде, имам доста голям набор от примери за това, защо не трябва да се бърза, и трябва да се обръща внимание на микронутриентите!

прочети още

№6: Защо витамин D от бутилка изобщо не замества SUNLIGHT (UVB)

Всички знаем, че витамин D е важен за толкова много функции в тялото. Продължавам да обяснявам на хората, че само храната понякога не е достатъчна, за да се оправят проблемите и това е един идеален пример! Затова избрах няколко източника, които ще използвам за идеята

прочети още

№ 5 Как да стартирате безопасно на KETO, дори когато Ви трабва Хашимото протокол

Много хора тръгват да спазват кето режим за да отслабнат, защото имат Хашимото, или поради диабет 2, и тръгват много рязко и грешно и свършват с проблеми! Ето ви малко насоки!

прочети още

№4: Несъзнателни движения или защо не можете да отслабнете, дори ако работите 16 часа на ден

Да, животът е несправедлив! Работите 16 часа на ден, да кажем като сервитьорка, и работите 6 дни в седмицата, не сядате изобщо и навъртате около 20,000 крачки на ден, и въпреки това имате допълнително тегло!

прочети още

№3: Био Еритритолът без ГМО, над всички останали захарни алкохоли идва с цена, но с всички предимства!

Използването на био еритритол без гмо, може да бъде скъпо, но си заслужава! Ето едно сравнение, за да разберете защо!

прочети още

№2: Духът в миналото, Тялото в настоящето

Или като продължаваш да казваш на хората и на себе си как БЕШЕ няма да промени начина, по който СИ!

прочети още

№1: Въглехидратите карат тялото ви да губи витамини и минерали

Един от основните стимули да избягвате рафинираните въглехидрати и да ограничите приема на естествени въглехидрати е фактът, че с нарастване на консумацията на въглехидрати, намалява способността на тялото ви да абсорбира витамини!

прочети още