№ 5 Как да стартирате безопасно на KETO, дори когато Ви трабва Хашимото протокол

№ 5 Как да стартирате безопасно на KETO, дори когато Ви трабва Хашимото протокол
24 януари 2021

Няма да обяснявам защо и какво е KETO. Ако четете това, знаете.

На хората им е изключително трудно да бъдат на KETO и да следват протокол за Хашимото. Проблем не е само щитовидната жлеза. KETO режимът обикновено е много тежък откъм месо и това е проблем за хората с високо ниво на пикочна киселина и подагра. Дори Тибетската медицина не може да обърне подаграта, затова бъдете внимателни! Когато кръвната захар е висока, вие също би трябвало да наблюдавате приема на млечни продукти. Така че, в основата си всички тези три проблема биха могли да бъдат комбинирани в протокол за Хашимото. Сега хората могат да имат различия в своите протоколи, но те са почти еднакви, когато става въпрос за млечни продукти. Проблемът е, че много хора, особено жените имат проблем и с други хормони и образуват поликистозни яйчници. Инсулинът е основната причина за този проблем и теглото през по-голямата част от времето (което също е проблем с инсулина, най-общо казано) и това си води с него и тестостерона и прогестерона. Когато имате този проблем, трябва да внимавате с приема на месо, особено ако сте на лекарства, които повишават естрогена ви, за да поддържате периодите си редовни. Месото не е приятел на естрогена! Но ако имате голям апетит, не можем да го изключим изцяло или ще гладувате! А знаем, че така до 16ч следобяд сме вече приключили с диетата!

И така, как да направим това? Знам, че интернет е пълен с мнения. Когато започнах да създавам продукти и планове, това беше, защото исках да осмисля работата си в ресторанта. Докато бях в Америка, работата ми имаше смисъл, помагах на болните хора да получават покритие от застрахователните компании, понякога трябваше да притискам компаниите да доставят необходимите лекарства с вертолет, имах цел. Обичам ресторанта, който създадох, но не беше същото! И така, след като разбрах силата на храната, вложих всичките си усилия и страст в нея! Не просто да получа лиценз, не вярвам толкова много на теорията, трябваше да го видя с очите си! И така, това, което ще споделя, е тествано от собствената ми ръка! Преди това бих искал да ви кажа, че не всеки план работи за всички. Трябва непрекъснато да коригирам плановете. Имайте предвид, че това, което публикувам тук, има за цел да обхване повечето хора, като вземе предвид някои от най-често срещаните проблеми, с които се сблъсквам, но макар че може да е добре за 80-90% от населението, може да попаднете в останалите 10 %. Така че, слушайте тялото си и лекаря си! Надяваме се, че имате истински, който освен дипломата си има и сърце!

 

Хранителният план има за цел да достави всички необходими хранителни вещества за деня, като същевременно е с ниско съдържание на въглехидрати! Ако сте човек с гореспоменатите проблеми и трябва да намалите повече месото, говорете с Вашия лекар относно инжекциите с желязо, тъй като желязото тук е единственото недостатъчно микро-хранително вещество, защото ние се опитваме да се поберем в план, който не може да причини вреда като цяло. Също така не забравяйте, че моята програма изчислява необходимите хранителни вещества при диета от 2000 kcal на ден и тук говорим за 1200-1300 kcals, така че 30% желязо е по-скоро 50% желязо. И все пак не 100% желязо. Не забравяйте също, че хората, които не ядат много въглехидрати, се нуждаят от по-малко витамини и минерали, които иначе въглехидратите се изчистват (прочетете моя блог №1 за това, ако искате повече информация). Имайки предвид всичко това, ето дневния план с пълни рецепти!

Закуска: 335ккал (чай или кафе с малко млечно мляко и еритритол е ок)

1 голямо яйце,

½ авокадо,

100 г спанак (ако имате камъни в бъбреците или високо съдържание на калций, заместете с аспержи или броколи, гответе поне 4 минути)

14g масло от топено масло (хора с висок холестерол да заменят с кокосово масло)

След закуска вземете два кристала хималайска сол и ги изпийте като хапчета с вода за добавяне на електролит!

За2 минути задушете спанака в маслото гхи, след това добавете яйцето или просто го вземете отделно. Спанакът трява да е сготвен, не суров! Добавете малко хималайска сол към всичко по-горе, ето вашата закуска. Ако сте жена над 75 кг, добавете още едно яйце. Ако сте мъж, можете да направите 40% повече от всичко, ако сте над 100 кг, просто го удвоете! Спанакът може да бъде замразен, няма значение, но можете да използвате 20%, ако е замразен, за да отчетете водата.

Забележка: Ако смятате, че тази закуска ще е малка за вас, удвоете я, ако трябва! Това е най-важното хранене за деня; то регулира вашия инсулин и укротява глада ви! Искате фастинг? Изчакайте, докато не сте в рамките на 10% от идеалното си тегло! Не сега! И никога, докато имате хормонален проблем от какъвто и да е вид!

20 минути преди обяд 5g хуск с две чаши полу-гореща вода (добавя необходимите фибри, изчиства холестерола и захарта, помага за заздравяване на лигавицата на червата, забавя скоростта на инсулина)

 

Обяд: 430 ккал

Доматена супа от чиа 230мл (доматен сос без добавена захар 150g, вода 120g, семена от чиа 10g, сух риган и босилек, пресни още по-добри; еритритол по ваше желание, хималайска сол по ваше желание, ½ супена лъжица кокосово масло)

100g пилешки гърди на скара с 14g масло топено масло + сок от ¼ лимон

100 г броколи на пара (4 минути на пара, за да могат да бъдат хрупкави)

¼ Rossi’s Pure Keto Tortilla Wrap (www.RossisPure.com)

½ Българска зелена салата (50 г маруля, 5 г лук, 10 г репички, 25 г краставици, ½ супена лъжица зехтин, ябълков оцет и хималайска сол по ваш вкус, надяваме се да получите хубав истински оцет, ½ голямо, варено яйце)

След обяд вземете два кристала хималайска сол и ги изпийте като хапчета с вода за добавяне на електролит!

20мин преди обяд 5гр обвивка хранене с две чаши полугореща вода (добавя необходимите фибри, изчиства холестерола и захарта, помага за заздравяване на лигавицата на червата, забавя скоростта на инсулина). Ако се окаже, че го мразите, можете да го вземете 6 капсули вместо това.

 

Снак: 116 ккал

3 бисквити от чист шоколад на Rossi’s Pureкато енергиен ускорител и за ограничаване на глада ви и добавяне на добри мазнини, за да можете да влезете в кетоза

 

 

Вечеря: 432 ккал

Сьомга 150 г (на пара с всякакви билки, които харесвате) с ¼ лимонов сок, прясно изцеден, ако е възможно)

2 x ½ Българска зелена салата (100 грама зелена салата, 10 грама лук, 20 грама репички, 50 грама краставици, 1 супена лъжица зехтин, ябълков оцет и хималайска сол по ваш вкус, надяваме се да получите хубав истински оцет, ½ голямо, варено яйце)

3 кисели краставички

След вечеря вземете два кристала хималайска сол и ги изпийте като хапчета с вода за добавяне на електролит!

Резюме:

Протеин 90гр

Въглехидрати 46g минус 26g фибри се равняват на 20g кето въглехидрати

Мазнини 82гр

Натрий, калий, и двете са на 100% + от необходимата дневна доза,

Витамин А, витамин С, калций са най-малко 2 пъти необходимата дневна доза.

Желязото е на 34% (оттук и моята бележка там, но утре ще се опитам да компенсирам)

Калории 1313 ккал

Преди да преброим NET кето въглехидратите, ние сме на 14% въглехидрати, мазнини 58% и протеини на 28%.

Не се забивайте при 14% въглехидрати, след като извадите влакнините, сте в идеално съотношение!

Важни бележки:

  1. Лимоновият сок е не само за да разгради пурина от месото и рибата, така че тялото да не го оставя да кристализира и да образува проблеми с подагра, той също е там за витамин С и електролити.
  2. Хималайската сол е там за минерали, които да ви помогнат да задоволите ежедневните си нужди от минерали и най-вече електролити! Преминаването към кетоза идва с „грип“ и запазването на електролитите ще бъде вашата ваксина!
  3. Закуската и закуските са важни в началото! Не ги пропускайте. Повечето хора с наднормено тегло не закусват и те дразнят инсулина и хормоните си! Яжте! Започнете с едно яйце, ако трябва, дори и да не сте гладни! Той помага на жлъчния мехур да изпразни токсините, събрани от нощния сън, и задейства метаболизма ви! Фастовете не е за начинаещи. Дори не е за междинните продукти, ако имат горепосочените проблеми! Не вярвате? Опитайте! Изпробвах го многократно над повече от 500 души през последните три години!
  4. Само кафето сутрин изчиства желязото от тялото ви. Добавяте цигара или мляко и след това се чудите защо щитовидната жлеза действа? Млякото спира желязото да се абсорбира! И така, горите и от двата края!
  5. В началото, когато започвате, всъщност не е нужно да броите нищо. Вероятността от преяждане с ... броколи е малка ... Бъдете наясно с приема на месо! Ако трябва да ядете двойно повече, раделете го на части, не консумирайте наведнъж, за да може тялото да се справи с пурина!
  6. Супата е важна, не я пропускайте! Това не е просто пълнител, тя епитателна храна и доставя отново електролити!

 

  1. Пийте най-малко 3 литра на ден чиста вода. Това не включва чай или кафе! Леко със зеления чай и кафе! Зеленият чай може да е добър като антиоксидант, но в началото само ще дразни адреналинната ви система и така ще повиши инсулина ви, а това ще спре загубата ви на тегло! Както всичко, едното е добро, две може да са малко повече! Чаят от мащерка е с по-приятен вкус и освен това е зареден с витамин С и няма да дразни надбъбречните жлези и няма да навреди на стомаха ви и можете да го пиете безкрайно! И не е нужно да ходите в Китай за него, той свободно расте в българските планини!

 

И така, тук е вашият план за понеделник с 20g нетни въглехидрати, вкусна храна и пакет, пълен с необходимите хранителни вещества! Можете да изберете всеки ден за начало! Колкото по-скоро, толкова по-добре!

Не е нужно да сте на кето, за да се храните здравословно! Ако просто търсите план за набавяне на нужните ви хранителни вещества, добре добавете ябълка към плана и сте там!

 

Любов, Роси

№24: Маслото от Канабис: контрол на диабет, епилепсия, и панически атаки

Маслото от канабис (CBD) може да помогне в борбата с инсулиновата резистентност и диабета!

прочети още

№23: Ниво над 5.5 mmol/L кръвна захар е опасно!

Над 5.5 mmol/L вече влизате в зоната на диабетния гликиран хемоглобин! Как да го спрете?

прочети още

№22: Анти Йо-Йо Стратегията

Как да излекуване инсулиновата резистентност и хранителната наркомания без йо-йо ефект!

прочети още

№21: Как да се върнем обратно на пътя, след като веднъж сме били и после сме му изпуснали края?

Бързото екстремно кето не създава нови навици, и не дава достатъчно време рецепторите да се възстановят, и убива метабилизма заради голямата твърде бърза промяна. Тогава какво правим?

прочети още

№20 Що е то Канабидиойл (или CBD на английски съкратено) и какво общо има с диабета?

Какво общо има то с диабета и за какво служи като цяло това скъпо, но безценно масло?

прочети още

№19 Lactobacillus bulgaricus или българският дар за света от Дафлон (R)

Пробиотиците са сила, но само ако са истински!

прочети още

№18: Как да започнем с нашата програма Keto MatriX (75-90 кг)

Ето стъпка по стъпка най-лесния план, който може да следвате за да премахнете килограми и други неприятности!

прочети още

#17: Как да стартирате програмата Keto MatriX за отслабване и елиминиране на диабет 2

"Не закусвам, защото не чувствам глад! (Ето защо си дебелa, защото се храниш през нощта, а не сутрин, 99,9% от дебели хора не закусват, особено жените)"

прочети още

№16: Значението на закуската при започване на кето и живот с ниско съдържание на въглехидрати

Инсулинът е отговорен за превръщането на излишната глюкоза в мазнини. Колкото повече инсулин имате в кръвта, толкова повече мазнини съхранявате. "Закуската изяж сам! Обяда раздели с приятеля си, а вечерята дай на врага си!" са казали умните древни китайци!

прочети още

№14: Има ли значение храната и какво общо има възрастта с нея?

Защо храната влияе на депресията и как може да се борите срещу химиятя случваща се в главата ви!

прочети още

№13 Защо инсулиновата резистентност е "тихият" убиец и трябва да се наблюдава от всички (статия НЕ само за хора с диабет)

Диабет 2 се нарича „придобит“ диабет и значи, че произвеждате инсулин, но клетките ви не реагират на него, или имате така наречената Инсулинова Резистентност (най-кратко обяснено). Грешно е да се счита, че от Диабет 2 страдат само хора с наднормено тегло.

прочети още

№12: "Никой не е по-голям от хляба", стара Българска поговорка

„Никой не е по-голям от хляба“ казват в моята страна! Никой не може да оцелее без храна, това означава. Преди много време хлябът е бил основното ястие за много хора, за някои единственото.

прочети още

№11: Фруктозата и Диабета

Защо фруктозата е анти-диабет, а се слага във всички евтини диабетични продукти?

прочети още

№10: Как редовните годишни тестове спасиха живота на моя приятелка въпреки агресивния рак на гърдата и!

Макар че статията е на женска тема, същото важи и за мъжете по отношение на простатата! Превенцията е най-добрата медицинска застраховка, която можете да си купите!

прочети още

№9 LEMON е KETO и може да е е животоспасяващ!

Някои наистина екстремни „специалисти по кето“ изключват лимоните от „диетата“ си. Те също съветват другите да правят същото. Това е просто безотговорно! Лимонът рядко е противопоказен, макар че има и такива случаи. Но в повечето случай пречи на холестерола да се слепва, на калция да се слепва също и чисти песъчинки от бъбреците, както и дава естествен истински витамин С, не като този от предната статия!

прочети още

№8 Защо консервантите (лимонена или аскорбинова киселина) и емулгаторите (като соев или слънчогледов лецитин) са голям проблем?

Първо, нека погледнем човешката психология. Ако ядете нисковъглехидратно, нискокалорично или без захар лакомство или дори хранене, автоматично мислите, че можете да ядете от него още ...Хората, които се обръщат към тези продукти, обикновено 80% от тях сме с голям апетит!

прочети още

№7: Как да започнем безопасно при KETO за отслабване дори с Хашимото (част 2)

Това, което прави моят подход различен от всички "кето гуру"-та в България е, че гледам хората да получат дневните си нужди от хранителни вещества средно за седмицата, не само да отслабнат, защото иначе почва да капе косата, запек да се хваща, и други даже още по-лоши последици. И тъй като доста често подобни бързащи хора свършват при мен, след като са получили проблем другаде, имам доста голям набор от примери за това, защо не трябва да се бърза, и трябва да се обръща внимание на микронутриентите!

прочети още

№6: Защо витамин D от бутилка изобщо не замества SUNLIGHT (UVB)

Всички знаем, че витамин D е важен за толкова много функции в тялото. Продължавам да обяснявам на хората, че само храната понякога не е достатъчна, за да се оправят проблемите и това е един идеален пример! Затова избрах няколко източника, които ще използвам за идеята

прочети още

№4: Несъзнателни движения или защо не можете да отслабнете, дори ако работите 16 часа на ден

Да, животът е несправедлив! Работите 16 часа на ден, да кажем като сервитьорка, и работите 6 дни в седмицата, не сядате изобщо и навъртате около 20,000 крачки на ден, и въпреки това имате допълнително тегло!

прочети още

№3: Био Еритритолът без ГМО, над всички останали захарни алкохоли идва с цена, но с всички предимства!

Използването на био еритритол без гмо, може да бъде скъпо, но си заслужава! Ето едно сравнение, за да разберете защо!

прочети още

№2: Духът в миналото, Тялото в настоящето

Или като продължаваш да казваш на хората и на себе си как БЕШЕ няма да промени начина, по който СИ!

прочети още

№1: Въглехидратите карат тялото ви да губи витамини и минерали

Един от основните стимули да избягвате рафинираните въглехидрати и да ограничите приема на естествени въглехидрати е фактът, че с нарастване на консумацията на въглехидрати, намалява способността на тялото ви да абсорбира витамини!

прочети още