№3: Био Еритритолът без ГМО, над всички останали захарни алкохоли идва с цена, но с всички предимства!

№3: Био Еритритолът без ГМО, над всички останали захарни алкохоли идва с цена, но с всички предимства!
7 януари 2021

Използването на био еритритол без ГМО може да бъде по-скъпо, но е напълно заслужаващо си, особено след като в последно време се появиха някои твърдения относно еритритола - но имайте предвид, че става въпрос за синтетичния! Не говорим за био еритритол без ГМО, който се получава от някои растения!

Можете да разгледате тази диаграма, благодарение на www.chipmonkbaking.com, и да получите малко информация от Medical News Today онлайн на https://www.medicalnewstoday.com/articles/318392. В кратки слова, това е захарен алкохол, подобен на останалите, но е "най-интелигентният". За разлика от по-евтиния ксилитол, инулин, малтитол и други, той има много по-малко калории и, за разлика от стевия, няма ужасен послевкус. Имам и малко проблем с начина, по който стевия става бял прах от зеленолистни растения, но няма да влизам в детайли. Може би съм получил грешните проби от Китай, разбира се. Но всъщност това не е толкова важно, тъй като все още не е одобрен като подсладител в Европа, само за "аромат".

Открих начин да преработя молекулите на еритритол от прах до още по-фин прах, използвайки машина, която ги "стърже" и след това ги хомогенизира с другите съставки. Това е моят любим инструмент, който струва колкото половината от къщата ми, но всеки евроцент си заслужава! Същата машина емулгира механично шоколадовия крем със специална глава, което означава, че не е нужно да се използват емулгатори, лецитин или други нездравословни агенти. Еритритолът не се разтваря в мазнините, а само във вода, което затруднява неговата употреба без тези връзващи нездравословни агенти.

Някои хора усещат някакъв "охлаждащ" ефект при консумацията на еритритол, но повечето хора всъщност не го усещат, особено когато имат шоколад или други продукти. Еритритолът не привлича вода, докато се намира в тялото, и не храни вредни чревни бактерии. Това го прави чест избор за висококачествени дъвки. Той наистина не прониква в кръвния поток, което го прави с почти нулев гликемичен индекс и има други ползи. Въпреки това, ако човек консумира повече от 25-30 грама от него наведнъж, може да изпита дискомфорт в стомаха, тъй като еритритолът се държи като "пясък", който минава през системата, без да влиза във взаимодействие с нея. Това е много общо обяснение на целия процес, но опитвам се да обясня нагледно.

В заключение, искаме да подчертаем, че не всички захарни алкохоли са еднакви на нашия не-GMO еритритол, който използваме в нашите продукти на 100%. Не се опитваме да компрометираме качеството, като го смесваме с по-евтини алтернативи, които намаляват разходите, само за да бъдем по-конкурентоспособни или да постигнем по-голяма печалба. Ние вярваме, че здравето е безценно, и затова използваме минимални маржове и прилагаме максимална отговорност! Винаги прочитайте етикетите и научете се да четете между редовете! Растителните мазнини са обща категория, която включва палмовото масло, както и маслото от рапица или други нездравословни масла! Не всички продукти са еднакви, и не всички компании се придържат към етичните стандарти, което, за съжаление, е позволено в днешния свят! Трябва да бъдете внимателни!

С любов, Роси

№24: Маслото от Канабис: контрол на диабет, епилепсия, и панически атаки

Маслото от канабис (CBD) може да помогне в борбата с инсулиновата резистентност и диабета!

прочети още

№23: Ниво над 5.5 mmol/L кръвна захар е опасно!

Над 5.5 mmol/L вече влизате в зоната на диабетния гликиран хемоглобин! Как да го спрете?

прочети още

№22: Анти Йо-Йо Стратегията

Как да излекуване инсулиновата резистентност и хранителната наркомания без йо-йо ефект!

прочети още

№21: Как да се върнем обратно на пътя, след като веднъж сме били и после сме му изпуснали края?

Бързото екстремно кето не създава нови навици, и не дава достатъчно време рецепторите да се възстановят, и убива метабилизма заради голямата твърде бърза промяна. Тогава какво правим?

прочети още

№20 Що е то Канабидиойл (или CBD на английски съкратено) и какво общо има с диабета?

Какво общо има то с диабета и за какво служи като цяло това скъпо, но безценно масло?

прочети още

№19 Lactobacillus bulgaricus или българският дар за света от Дафлон (R)

Пробиотиците са сила, но само ако са истински!

прочети още

№18: Как да започнем с нашата програма Keto MatriX (75-90 кг)

Ето стъпка по стъпка най-лесния план, който може да следвате за да премахнете килограми и други неприятности!

прочети още

#17: Как да стартирате програмата Keto MatriX за отслабване и елиминиране на диабет 2

"Не закусвам, защото не чувствам глад! (Ето защо си дебелa, защото се храниш през нощта, а не сутрин, 99,9% от дебели хора не закусват, особено жените)"

прочети още

№16: Значението на закуската при започване на кето и живот с ниско съдържание на въглехидрати

Инсулинът е отговорен за превръщането на излишната глюкоза в мазнини. Колкото повече инсулин имате в кръвта, толкова повече мазнини съхранявате. "Закуската изяж сам! Обяда раздели с приятеля си, а вечерята дай на врага си!" са казали умните древни китайци!

прочети още

№14: Има ли значение храната и какво общо има възрастта с нея?

Защо храната влияе на депресията и как може да се борите срещу химиятя случваща се в главата ви!

прочети още

№13 Защо инсулиновата резистентност е "тихият" убиец и трябва да се наблюдава от всички (статия НЕ само за хора с диабет)

Диабет 2 се нарича „придобит“ диабет и значи, че произвеждате инсулин, но клетките ви не реагират на него, или имате така наречената Инсулинова Резистентност (най-кратко обяснено). Грешно е да се счита, че от Диабет 2 страдат само хора с наднормено тегло.

прочети още

№12: "Никой не е по-голям от хляба", стара Българска поговорка

„Никой не е по-голям от хляба“ казват в моята страна! Никой не може да оцелее без храна, това означава. Преди много време хлябът е бил основното ястие за много хора, за някои единственото.

прочети още

№11: Фруктозата и Диабета

Защо фруктозата е анти-диабет, а се слага във всички евтини диабетични продукти?

прочети още

№10: Как редовните годишни тестове спасиха живота на моя приятелка въпреки агресивния рак на гърдата и!

Макар че статията е на женска тема, същото важи и за мъжете по отношение на простатата! Превенцията е най-добрата медицинска застраховка, която можете да си купите!

прочети още

№9 LEMON е KETO и може да е е животоспасяващ!

Някои наистина екстремни „специалисти по кето“ изключват лимоните от „диетата“ си. Те също съветват другите да правят същото. Това е просто безотговорно! Лимонът рядко е противопоказен, макар че има и такива случаи. Но в повечето случай пречи на холестерола да се слепва, на калция да се слепва също и чисти песъчинки от бъбреците, както и дава естествен истински витамин С, не като този от предната статия!

прочети още

№8 Защо консервантите (лимонена или аскорбинова киселина) и емулгаторите (като соев или слънчогледов лецитин) са голям проблем?

Първо, нека погледнем човешката психология. Ако ядете нисковъглехидратно, нискокалорично или без захар лакомство или дори хранене, автоматично мислите, че можете да ядете от него още ...Хората, които се обръщат към тези продукти, обикновено 80% от тях сме с голям апетит!

прочети още

№7: Как да започнем безопасно при KETO за отслабване дори с Хашимото (част 2)

Това, което прави моят подход различен от всички "кето гуру"-та в България е, че гледам хората да получат дневните си нужди от хранителни вещества средно за седмицата, не само да отслабнат, защото иначе почва да капе косата, запек да се хваща, и други даже още по-лоши последици. И тъй като доста често подобни бързащи хора свършват при мен, след като са получили проблем другаде, имам доста голям набор от примери за това, защо не трябва да се бърза, и трябва да се обръща внимание на микронутриентите!

прочети още

№6: Защо витамин D от бутилка изобщо не замества SUNLIGHT (UVB)

Всички знаем, че витамин D е важен за толкова много функции в тялото. Продължавам да обяснявам на хората, че само храната понякога не е достатъчна, за да се оправят проблемите и това е един идеален пример! Затова избрах няколко източника, които ще използвам за идеята

прочети още

№ 5 Как да стартирате безопасно на KETO, дори когато Ви трабва Хашимото протокол

Много хора тръгват да спазват кето режим за да отслабнат, защото имат Хашимото, или поради диабет 2, и тръгват много рязко и грешно и свършват с проблеми! Ето ви малко насоки!

прочети още

№4: Несъзнателни движения или защо не можете да отслабнете, дори ако работите 16 часа на ден

Да, животът е несправедлив! Работите 16 часа на ден, да кажем като сервитьорка, и работите 6 дни в седмицата, не сядате изобщо и навъртате около 20,000 крачки на ден, и въпреки това имате допълнително тегло!

прочети още

№2: Духът в миналото, Тялото в настоящето

Или като продължаваш да казваш на хората и на себе си как БЕШЕ няма да промени начина, по който СИ!

прочети още

№1: Въглехидратите карат тялото ви да губи витамини и минерали

Един от основните стимули да избягвате рафинираните въглехидрати и да ограничите приема на естествени въглехидрати е фактът, че с нарастване на консумацията на въглехидрати, намалява способността на тялото ви да абсорбира витамини!

прочети още