№3: Еритритолът над всички останали захарни алкохоли идва с цена, но с всички предимства!

№3: Еритритолът над всички останали захарни алкохоли идва с цена, но с всички предимства!
7 януари 2021

Използването на еритритол може да бъде скъпо, но си заслужава! Можете да разгледате тази диаграма с любезното съдействие на www.chipmonkbaking.com и да видите малко информация за Medical News Today онлайн на https://www.medicalnewstoday.com/articles/318392. Накратко, това е захарен алкохол като останалите му братовчеди, но е "най-умният". За разлика от по-евтиния ксилитол, инулин, малтитол и др., Той има много по-малко калории и за разлика от Stevia няма ужасен послевкус, имам и малко проблем с начина, по който Stevia става бял прах от зеленолистно растение , но няма да се ровя в него. Monk Fruit също е добър избор, въпреки цената, което, честно казано, не е най-големият проблем, защото просто използвате малко. Но всички мостри, които получих от Китай, имаха лош послевкус, може да съм получил грешните, разбира се. Но всъщност няма значение, защото все още не е одобрен в Европа като подсладител, a само за "аромат". 

Намерих начин да "настържа"молекулите на Еритритол от прах до още по-фин прах с помощта на машина, която "стърже" молекулите и след това го хомогенизира с останалите съставки. Това е любимият ми инструмент и струва колкото половината от къщата ми, но си заслужава всеки евроцент! Същата машина емулгира механично шоколадовия крем със специална глава, така че не са необходими емулгатори, лецитин или други свързващи нездравословни агенти. Еритритолът не се разтваря в мазнини, а само във вода, което затруднява употребата му без тези свързващи нездравословни агенти. Някои хора усещат някакъв „охлаждащ“ ефект, но повечето хора всъщност не го усещат, докато имат шоколада или другите продукти. Еритритолът не привлича вода, докато е в тялото и не храни лоши чревни бактерии. Не храни и бактериите в устата и затова често се използва във висококачествени дъвки. Той наистина не навлиза в кръвния поток, следователно почти нулевият индекс на глицемикс и други ползи. Да, ако човек изяде повече от 25-30g от него наведнъж може да се появи дискомфорт в стомаха, защото е като "пясък", който влиза и излиза по същия начин, незасегнат от човешката система. Това е много общо обяснение, разбира се, на целия процес, но аз просто се опитвам да направя точка. 

В заключение, не всички захарни алкохоли са равни на не-Gmo еритритола, който използваме за нашите продукти 100%. Не се опитваме да намалим ъглите, като го смесваме с по-евтини алтернативи, които намаляват цената, само за да бъдем по-конкурентни или да имаме повече печалба. Ние вярваме, че здравето е безценно и като такива използваме минимални маржове и максимална отговорност! Винаги четете етикетите и се научете да четете между редовете! Растителните мазнини са чадър, под който палмовото масло попада точно като масло от рапица или други нездравословни масла! Не всички продукти са еднакви, не всички компании са етични, за съжаление е позволено в днешния свят! Трябва да се пазите!

С обич, Роси

№20 Що е то Канабидиойл (или CBD на английски съкратено) и какво общо има с диабета?

Какво общо има то с диабета и за какво служи като цяло това скъпо, но безценно масло?

прочети още

№19 Lactobacillus bulgaricus или българският дар за света от Дафлон (R)

Пробиотиците са сила, но само ако са истински!

прочети още

№18: Как да започнем с нашата програма Keto MatriX (75-90 кг)

Ето стъпка по стъпка най-лесния план, който може да следвате за да премахнете килограми и други неприятности!

прочети още

#17: Как да стартирате програмата Keto MatriX за отслабване и елиминиране на диабет 2

"Не закусвам, защото не чувствам глад! (Ето защо си дебелa, защото се храниш през нощта, а не сутрин, 99,9% от дебели хора не закусват, особено жените)"

прочети още

№16: Значението на закуската при започване на кето и живот с ниско съдържание на въглехидрати

Инсулинът е отговорен за превръщането на излишната глюкоза в мазнини. Колкото повече инсулин имате в кръвта, толкова повече мазнини съхранявате. "Закуската изяж сам! Обяда раздели с приятеля си, а вечерята дай на врага си!" са казали умните древни китайци!

прочети още

№14: Има ли значение храната и какво общо има възрастта с нея?

Защо храната влияе на депресията и как може да се борите срещу химиятя случваща се в главата ви!

прочети още

№13 Защо инсулиновата резистентност е "тихият" убиец и трябва да се наблюдава от всички (статия НЕ само за хора с диабет)

Диабет 2 се нарича „придобит“ диабет и значи, че произвеждате инсулин, но клетките ви не реагират на него, или имате така наречената Инсулинова Резистентност (най-кратко обяснено). Грешно е да се счита, че от Диабет 2 страдат само хора с наднормено тегло.

прочети още

№12: "Никой не е по-голям от хляба", стара Българска поговорка

„Никой не е по-голям от хляба“ казват в моята страна! Никой не може да оцелее без храна, това означава. Преди много време хлябът е бил основното ястие за много хора, за някои единственото.

прочети още

№11: Фруктозата и Диабета

Защо фруктозата е анти-диабет, а се слага във всички евтини диабетични продукти?

прочети още

№10: Как редовните годишни тестове спасиха живота на моя приятелка въпреки агресивния рак на гърдата и!

Макар че статията е на женска тема, същото важи и за мъжете по отношение на простатата! Превенцията е най-добрата медицинска застраховка, която можете да си купите!

прочети още

№9 LEMON е KETO и може да е е животоспасяващ!

Някои наистина екстремни „специалисти по кето“ изключват лимоните от „диетата“ си. Те също съветват другите да правят същото. Това е просто безотговорно! Лимонът рядко е противопоказен, макар че има и такива случаи. Но в повечето случай пречи на холестерола да се слепва, на калция да се слепва също и чисти песъчинки от бъбреците, както и дава естествен истински витамин С, не като този от предната статия!

прочети още

№8 Защо консервантите (лимонена или аскорбинова киселина) и емулгаторите (като соев или слънчогледов лецитин) са голям проблем?

Първо, нека погледнем човешката психология. Ако ядете нисковъглехидратно, нискокалорично или без захар лакомство или дори хранене, автоматично мислите, че можете да ядете от него още ...Хората, които се обръщат към тези продукти, обикновено 80% от тях сме с голям апетит!

прочети още

№6: Защо витамин D от бутилка изобщо не замества SUNLIGHT (UVB)

Всички знаем, че витамин D е важен за толкова много функции в тялото. Продължавам да обяснявам на хората, че само храната понякога не е достатъчна, за да се оправят проблемите и това е един идеален пример! Затова избрах няколко източника, които ще използвам за идеята

прочети още

№ 5 Как да стартирате безопасно на KETO, дори когато Ви трабва Хашимото протокол

Много хора тръгват да спазват кето режим за да отслабнат, защото имат Хашимото, или поради диабет 2, и тръгват много рязко и грешно и свършват с проблеми! Ето ви малко насоки!

прочети още

№4: Несъзнателни движения или защо не можете да отслабнете, дори ако работите 16 часа на ден

Да, животът е несправедлив! Работите 16 часа на ден, да кажем като сервитьорка, и работите 6 дни в седмицата, не сядате изобщо и навъртате около 20,000 крачки на ден, и въпреки това имате допълнително тегло!

прочети още

№7: Как да започнем безопасно при KETO за отслабване дори с Хашимото (част 2)

Това, което прави моят подход различен от всички "кето гуру"-та в България е, че гледам хората да получат дневните си нужди от хранителни вещества средно за седмицата, не само да отслабнат, защото иначе почва да капе косата, запек да се хваща, и други даже още по-лоши последици. И тъй като доста често подобни бързащи хора свършват при мен, след като са получили проблем другаде, имам доста голям набор от примери за това, защо не трябва да се бърза, и трябва да се обръща внимание на микронутриентите!

прочети още

№2: Духът в миналото, Тялото в настоящето

Или като продължаваш да казваш на хората и на себе си как БЕШЕ няма да промени начина, по който СИ!

прочети още

№1: Въглехидратите карат тялото ви да губи витамини и минерали

Още една причина да се откажете от рафинираните въглехидрати и да ограничите естествените въглехидрати е фактът, че колкото повече въглехидрати ядете, толкова по-малко витамини абсорбира тялото ви!

прочети още