№2: Духът в миналото, Тялото в настоящето

№2: Духът в миналото, Тялото в настоящето
24 ноември 2020

Честита неделя! Неделята е любимият ми ден сега, защото пия капучино и споделям мислите си с надеждата, че ще помогне на мен, моите клиенти и на вас! За мен е време, в което преглеждам срещите си през седмицата и правя изводи и статистика.

Тази седмица срещнах двама много трудни клиенти. И двамата трябва незабавно да променят живота си, за да спасят здравето си. Те направиха първата стъпка с молба за помощ! След това те създадоха "барикада" около себе си, опитвайки се да отблъснат помощта... В разговора ни за процеса на оздравяване чрез хранене, и двамата непрекъснато повтаряха колко са били на 20 или 30 години, докато са в момента над 30 или над 40. И двамата непрекъснато ми казваха, че ходят редовно във фитнес залата, срещат се с експерти по хранене и не са съгласни с много от моите твърдения, особено относно спешността на положението им...

Има едно нещо, което научих от опита си - морковът не работи в тази ситуация, но пръчката работи. И така, след като видях, че се удрям в метална стена, трябваше да ги попитам защо, ако са такива експерти, са в тази ситуация... В този момент осъзнах, че клиентът може да се разстрои и да си тръгне, но няма смисъл да работя с някой, който иска да живее в миналото, да не променя нищо в настоящето и очаква подобрение, защото този човек не е тук и магическата ми пръчка е счупена...

Понякога е изключително трудно, няма съмнение в това! Живея във вечната борба между старите и новите си навици всеки ден! Именно поради това продължавам да правя това, което правя, защото зная, че се нуждая от помощ, а моите клиенти са моята помощ, моето огледало. Добрата новина е, че обикновено не се отказвам толкова лесно и някъде по пътя обикновено намирам пукнатина и започвам да чупя парче по парче, докато тази метална стена не падне. ПО-ЛЕСНО е с помощ! По-лесно е да бъдете преследвани от някой, който няма да се откаже от вас и ще ви удари с тоягата, когато не виждате моркова!

Но едно е ясно - не можете да живеете в миналото! Вашето тяло 10 години по-късно НЕ е същото, дори ако изглеждате добре! И преди да започнете да мислите, че съм напълно безчувствен човек, предлагам в замяна да се опитам да имитирам всяка храна, която би им липсвала. Кетчуп или шоколадова торта, няма значение, аз го правя, човек след човек, сутрин след сутрин, не се уморявам. Ако го направя, почивам си в неделя и в понеделник влизам в кухнята с усмивка!

С възрастта настъпват следните промени: Навиците стават по-упорити! Клетките не  регенерират толкова бързо, така че тялото ви не се променя толкова бързо. Ако сте пренебрегвали тялото си в продължение на 10 години и носили тежестта му в продължение на още 10 години, тялото ви е претърпяло увреждания и сега е повредено. НЕ! НЕ МОЖЕТЕ да сравнявате себе си с предишната си версия от преди 10 години! В момента сте с 10 години по-стари! Вие сте тук и вашето тяло ви подсказва, че трябва да спрете и да се промените, защото в противен случай скоростта на влошаване на състоянието ви е на квадрат в сравнение с младостта ви! НЕ МОЖЕТЕ да се подобрите, освен ако не направите промени!

Не ме интересува колко оправдания имате, защото всички имаме такива! Всичко зависи от вас и вашата менталност! Вярвайте ми, разбирам вас, защото се боря със същите гласове в главата си всеки ден, няколко пъти на ден. Просто им повтарям, че трябва да се променям и продължавам да се развивам!

От къде да започнете?

1. Запишете: "Аз съм на 20 години", "Аз съм на 30 години", "Аз съм на 40 години" и така нататък. Сега зачертайте тези, които не сте. Вгледайте се в написаното за минута. Затворете очи, вдишайте дълбоко и отворете очи, погледнете този, който все още стои там, без "X" върху него... Прочетете го на глас.

2. Сега станете, погледнете себе си в огледалото (да, разбирам, може да е трудно в началото,) и кажете на човека пред огледалото следното: "Остави миналото зад гърба, сега си тук, осъзнай го! Ще ти помогна! Един крачка по един крачка!"

3. Когато ставате сутрин, повтаряйте си преди да излезете от леглото: "Днес трябва да направя една нова промяна и това ще бъде..." Изберете своя следваща стъпка, изпълнете я, крачка след крачка.

4. Престанете да консумирате рафинирани захари и хляб, като ги замените с плодове (избягвайте прекалено сладките плодове като банани и ананас, ябълките също са много сладки). След това потърсете алтернативи без захар. Търсете заместители на крекери и чипс. Направете един ден, в който ще изключите ориза или картофите от храненето си и се обещайте, че ще се придържате към това.

5. Премахнете едно лошо въглехидратно хранене на ден. И да, картофите може да са подходящи за мнозина спортисти, но не и за хора с високо ниво на глюкоза. И да, 5,75 е практически равно на 6, така че не всичко е розово!

6. Легнете си щастливи, че сте направили една крачка!

6. Дайте си една година време, и след тази година време на подобрения, животът Ви никога няма да бъде същият! Ще бъде изпълнен с енергия, а когато имате енергия възможностите са неограничени!

С любов:

Роси

№24: Маслото от Канабис: контрол на диабет, епилепсия, и панически атаки

Маслото от канабис (CBD) може да помогне в борбата с инсулиновата резистентност и диабета!

прочети още

№23: Ниво над 5.5 mmol/L кръвна захар е опасно!

Над 5.5 mmol/L вече влизате в зоната на диабетния гликиран хемоглобин! Как да го спрете?

прочети още

№22: Анти Йо-Йо Стратегията

Как да излекуване инсулиновата резистентност и хранителната наркомания без йо-йо ефект!

прочети още

№21: Как да се върнем обратно на пътя, след като веднъж сме били и после сме му изпуснали края?

Бързото екстремно кето не създава нови навици, и не дава достатъчно време рецепторите да се възстановят, и убива метабилизма заради голямата твърде бърза промяна. Тогава какво правим?

прочети още

№20 Що е то Канабидиойл (или CBD на английски съкратено) и какво общо има с диабета?

Какво общо има то с диабета и за какво служи като цяло това скъпо, но безценно масло?

прочети още

№19 Lactobacillus bulgaricus или българският дар за света от Дафлон (R)

Пробиотиците са сила, но само ако са истински!

прочети още

№18: Как да започнем с нашата програма Keto MatriX (75-90 кг)

Ето стъпка по стъпка най-лесния план, който може да следвате за да премахнете килограми и други неприятности!

прочети още

#17: Как да стартирате програмата Keto MatriX за отслабване и елиминиране на диабет 2

"Не закусвам, защото не чувствам глад! (Ето защо си дебелa, защото се храниш през нощта, а не сутрин, 99,9% от дебели хора не закусват, особено жените)"

прочети още

№16: Значението на закуската при започване на кето и живот с ниско съдържание на въглехидрати

Инсулинът е отговорен за превръщането на излишната глюкоза в мазнини. Колкото повече инсулин имате в кръвта, толкова повече мазнини съхранявате. "Закуската изяж сам! Обяда раздели с приятеля си, а вечерята дай на врага си!" са казали умните древни китайци!

прочети още

№14: Има ли значение храната и какво общо има възрастта с нея?

Защо храната влияе на депресията и как може да се борите срещу химиятя случваща се в главата ви!

прочети още

№13 Защо инсулиновата резистентност е "тихият" убиец и трябва да се наблюдава от всички (статия НЕ само за хора с диабет)

Диабет 2 се нарича „придобит“ диабет и значи, че произвеждате инсулин, но клетките ви не реагират на него, или имате така наречената Инсулинова Резистентност (най-кратко обяснено). Грешно е да се счита, че от Диабет 2 страдат само хора с наднормено тегло.

прочети още

№12: "Никой не е по-голям от хляба", стара Българска поговорка

„Никой не е по-голям от хляба“ казват в моята страна! Никой не може да оцелее без храна, това означава. Преди много време хлябът е бил основното ястие за много хора, за някои единственото.

прочети още

№11: Фруктозата и Диабета

Защо фруктозата е анти-диабет, а се слага във всички евтини диабетични продукти?

прочети още

№10: Как редовните годишни тестове спасиха живота на моя приятелка въпреки агресивния рак на гърдата и!

Макар че статията е на женска тема, същото важи и за мъжете по отношение на простатата! Превенцията е най-добрата медицинска застраховка, която можете да си купите!

прочети още

№9 LEMON е KETO и може да е е животоспасяващ!

Някои наистина екстремни „специалисти по кето“ изключват лимоните от „диетата“ си. Те също съветват другите да правят същото. Това е просто безотговорно! Лимонът рядко е противопоказен, макар че има и такива случаи. Но в повечето случай пречи на холестерола да се слепва, на калция да се слепва също и чисти песъчинки от бъбреците, както и дава естествен истински витамин С, не като този от предната статия!

прочети още

№8 Защо консервантите (лимонена или аскорбинова киселина) и емулгаторите (като соев или слънчогледов лецитин) са голям проблем?

Първо, нека погледнем човешката психология. Ако ядете нисковъглехидратно, нискокалорично или без захар лакомство или дори хранене, автоматично мислите, че можете да ядете от него още ...Хората, които се обръщат към тези продукти, обикновено 80% от тях сме с голям апетит!

прочети още

№7: Как да започнем безопасно при KETO за отслабване дори с Хашимото (част 2)

Това, което прави моят подход различен от всички "кето гуру"-та в България е, че гледам хората да получат дневните си нужди от хранителни вещества средно за седмицата, не само да отслабнат, защото иначе почва да капе косата, запек да се хваща, и други даже още по-лоши последици. И тъй като доста често подобни бързащи хора свършват при мен, след като са получили проблем другаде, имам доста голям набор от примери за това, защо не трябва да се бърза, и трябва да се обръща внимание на микронутриентите!

прочети още

№6: Защо витамин D от бутилка изобщо не замества SUNLIGHT (UVB)

Всички знаем, че витамин D е важен за толкова много функции в тялото. Продължавам да обяснявам на хората, че само храната понякога не е достатъчна, за да се оправят проблемите и това е един идеален пример! Затова избрах няколко източника, които ще използвам за идеята

прочети още

№ 5 Как да стартирате безопасно на KETO, дори когато Ви трабва Хашимото протокол

Много хора тръгват да спазват кето режим за да отслабнат, защото имат Хашимото, или поради диабет 2, и тръгват много рязко и грешно и свършват с проблеми! Ето ви малко насоки!

прочети още

№4: Несъзнателни движения или защо не можете да отслабнете, дори ако работите 16 часа на ден

Да, животът е несправедлив! Работите 16 часа на ден, да кажем като сервитьорка, и работите 6 дни в седмицата, не сядате изобщо и навъртате около 20,000 крачки на ден, и въпреки това имате допълнително тегло!

прочети още

№3: Био Еритритолът без ГМО, над всички останали захарни алкохоли идва с цена, но с всички предимства!

Използването на био еритритол без гмо, може да бъде скъпо, но си заслужава! Ето едно сравнение, за да разберете защо!

прочети още

№1: Въглехидратите карат тялото ви да губи витамини и минерали

Един от основните стимули да избягвате рафинираните въглехидрати и да ограничите приема на естествени въглехидрати е фактът, че с нарастване на консумацията на въглехидрати, намалява способността на тялото ви да абсорбира витамини!

прочети още