№2: Духът в миналото, Тялото в настоящето

24 ноември 2020

Честита неделя! Неделята е любимият ми ден сега, защото пия капучиното си, докато споделям мислите си с надеждата, че ще помогне и на мен, и на моите клиенти, и на вас!

За мен е времето, когато преглеждам срещите си през седмицата и правя изводи и статистика. Тази седмица срещнах двама много трудни клиенти. И двамата трябва незабавно да променят живота си, за да спасят здравето си. Те направиха първата стъпка с молба за помощ! След това те сложиха "барикада" около тях, опитвайки се да отблъснат помощта ... В нашия разговор за това как ще се случва процесът на оздравяване чрез хранене, двамата непрекъснато ми повтаряха как са били на 20 или 30 години, докато са в момента над 30 и над 40 сега. И двамата непрекъснато ми казваха как ходят редовно в фитнес залата, как са се срещали с експерти по хранене, как не са съгласни с много от моите твърдения и най-вече по въпроса колко спешно е било положението им ... 

Има едно нещо, което научих от опит, морковът не работи в тази ситуация, пръчката работи. И така, след като видях, че удрям метална стена, трябваше да ги попитам ако са такива експерти, защо са в тази ситуация ... В този момент много добре осъзнавам, че клиентът може да се разстрои и да си тръгне, да знам. Но няма смисъл да работя с някой, който иска да живее в миналото, да не променя нищо в настоящето, и да очаква да се подобри, защото този някой просто не присъства тук и защото магическата ми пръчка е счупена ...

Понякога е изключително трудно, няма съмнение за това! Аз живея във вечната борба между старите си навици и новите си навици всеки ден! Ето защо всъщност продължавам да правя това, което правя, защото знам, че имам нужда от помощ, а моите клиенти са моята помощ, моето огледало. Добрата новина е, че обикновено не се отказвам толкова лесно и някъде по пътя обикновено намирам пукнатина и започвам да чупя парче по парче, докато тази метална стена не падне. 

ПО-ЛЕСНО е с помощ! По-лесно е да бъдете преследвани от някой, който няма да се откаже от вас и ще ви удари с тоягата, когато не виждате моркова! Но едно е ясно - не можете да живеете в миналото! Вашето тяло 10 години по-късно НЕ е същото дори ако изглеждате добре! И преди да започнете да мислите, че съм напълно безчувствен човек, аз предлагам в замяна да се опитам да имитирам всяка храна, която би им липсвала. Така че кетчуп или шоколадова торта, няма значение, аз го правя, човек след човек, сутрин след сутрин, не се уморявам. Ако го направя, почивам си в неделя и в понеделник влизам в кухнята с усмивка!

С възрастта се случват следните неща:

-Навиците стават по-упорити;

-Клетките не регенерират толкова бързо, така че тялото ви не се променя толкова бързо;

-След като сте малтретирали тялото си в продължение на 10 години и в продължение на 10 години сте носили това тегло върху себе си, тялото ви е страдало и сега е повредено и

НЕ! НЕ МОЖЕТЕ да се сравнявате с Вас преди 10 години! Сега сте с 10 години по-зле! Вие сте тук и тялото ви реагура и ви казва, че трябва да спрете и да се промените, защото ако не го направите, скоростта на влошаване всъщност е на квадрат в сравнение с младежките години!

НЕ МОЖЕТЕ да се подобрите, освен ако не направите промени! Не ме интересува колко оправдания имате, всички ги имаме! Всичко е във Вашата глава! Повярвайте ми, че знам, аз се боря с гласовете в главата си всеки ден, няколко пъти на ден. Просто им повтарям, че трябва да се променя и продължавам да се променям! 

Откъде започваш? Ето пътна карта:

1. Запишете: "Аз съм на 20 години", "Аз съм на 30 години", "Аз съм на 40 години" и т.н. Сега зачертнете тези, които не сте. Погледнете написаното за минута. Затворете очи, поемете дълбоко въздух, отворете очи, погледнете този, който все още стои там, без „X“ върху него ... прочетете го на глас.

2. Сега станете, погледнете се в огледалото /да, знам, болезнено ли е, в началото го мразех/ и кажете на човека в огледалото следното: „Остави миналото, сега си тук, осъзнай го! Ще ти помогна! Един крак пред другия ... "

3. Когато ставате сутрин, повтаряйте си, преди да станете от леглото: "Трябва да направя една нова промяна днес и това ще бъде ..." Изберете вашата стъпка, преместете стъпалото си пред другото, една стъпка, след стъпка". Спрете да ядете рафинирани захари и хляб, като ги замените с плодове / избягвайте банани, ананас и другите супер сладки плодове /. След това отидете да търсите заместители без захар. Отидете да търсите заместители на крекери и чипс .. Направете си ден, който ще бъде единственият ден, в който ще ядете ориз или картофи, и си обещайте, че ще се придържате към него. Премахнете по един лош въглехидрат на ден. И да, картофите може да са добре за повечето, но не и за хора с висока глюкоза. И да, 5,75 е точно толкова, колкото 6 всъщност, така че да, не е розово! 

4. Лягайте щастливи, че сте променили нещо днес! Отидете в леглото, повтаряйки в главата си, че навикът е мускул и всичко, от което се нуждае, е тренировка .. Тренирайте се да се променяте, всеки ден, един крак пред другия ... просто не се отказвайте! 

С Любов,

Роси

№20 Що е то Канабидиойл (или CBD на английски съкратено) и какво общо има с диабета?

Какво общо има то с диабета и за какво служи като цяло това скъпо, но безценно масло?

прочети още

№19 Lactobacillus bulgaricus или българският дар за света от Дафлон (R)

Пробиотиците са сила, но само ако са истински!

прочети още

№18: Как да започнем с нашата програма Keto MatriX (75-90 кг)

Ето стъпка по стъпка най-лесния план, който може да следвате за да премахнете килограми и други неприятности!

прочети още

#17: Как да стартирате програмата Keto MatriX за отслабване и елиминиране на диабет 2

"Не закусвам, защото не чувствам глад! (Ето защо си дебелa, защото се храниш през нощта, а не сутрин, 99,9% от дебели хора не закусват, особено жените)"

прочети още

№16: Значението на закуската при започване на кето и живот с ниско съдържание на въглехидрати

Инсулинът е отговорен за превръщането на излишната глюкоза в мазнини. Колкото повече инсулин имате в кръвта, толкова повече мазнини съхранявате. "Закуската изяж сам! Обяда раздели с приятеля си, а вечерята дай на врага си!" са казали умните древни китайци!

прочети още

№14: Има ли значение храната и какво общо има възрастта с нея?

Защо храната влияе на депресията и как може да се борите срещу химиятя случваща се в главата ви!

прочети още

№13 Защо инсулиновата резистентност е "тихият" убиец и трябва да се наблюдава от всички (статия НЕ само за хора с диабет)

Диабет 2 се нарича „придобит“ диабет и значи, че произвеждате инсулин, но клетките ви не реагират на него, или имате така наречената Инсулинова Резистентност (най-кратко обяснено). Грешно е да се счита, че от Диабет 2 страдат само хора с наднормено тегло.

прочети още

№12: "Никой не е по-голям от хляба", стара Българска поговорка

„Никой не е по-голям от хляба“ казват в моята страна! Никой не може да оцелее без храна, това означава. Преди много време хлябът е бил основното ястие за много хора, за някои единственото.

прочети още

№11: Фруктозата и Диабета

Защо фруктозата е анти-диабет, а се слага във всички евтини диабетични продукти?

прочети още

№10: Как редовните годишни тестове спасиха живота на моя приятелка въпреки агресивния рак на гърдата и!

Макар че статията е на женска тема, същото важи и за мъжете по отношение на простатата! Превенцията е най-добрата медицинска застраховка, която можете да си купите!

прочети още

№9 LEMON е KETO и може да е е животоспасяващ!

Някои наистина екстремни „специалисти по кето“ изключват лимоните от „диетата“ си. Те също съветват другите да правят същото. Това е просто безотговорно! Лимонът рядко е противопоказен, макар че има и такива случаи. Но в повечето случай пречи на холестерола да се слепва, на калция да се слепва също и чисти песъчинки от бъбреците, както и дава естествен истински витамин С, не като този от предната статия!

прочети още

№8 Защо консервантите (лимонена или аскорбинова киселина) и емулгаторите (като соев или слънчогледов лецитин) са голям проблем?

Първо, нека погледнем човешката психология. Ако ядете нисковъглехидратно, нискокалорично или без захар лакомство или дори хранене, автоматично мислите, че можете да ядете от него още ...Хората, които се обръщат към тези продукти, обикновено 80% от тях сме с голям апетит!

прочети още

№6: Защо витамин D от бутилка изобщо не замества SUNLIGHT (UVB)

Всички знаем, че витамин D е важен за толкова много функции в тялото. Продължавам да обяснявам на хората, че само храната понякога не е достатъчна, за да се оправят проблемите и това е един идеален пример! Затова избрах няколко източника, които ще използвам за идеята

прочети още

№ 5 Как да стартирате безопасно на KETO, дори когато Ви трабва Хашимото протокол

Много хора тръгват да спазват кето режим за да отслабнат, защото имат Хашимото, или поради диабет 2, и тръгват много рязко и грешно и свършват с проблеми! Ето ви малко насоки!

прочети още

№4: Несъзнателни движения или защо не можете да отслабнете, дори ако работите 16 часа на ден

Да, животът е несправедлив! Работите 16 часа на ден, да кажем като сервитьорка, и работите 6 дни в седмицата, не сядате изобщо и навъртате около 20,000 крачки на ден, и въпреки това имате допълнително тегло!

прочети още

№7: Как да започнем безопасно при KETO за отслабване дори с Хашимото (част 2)

Това, което прави моят подход различен от всички "кето гуру"-та в България е, че гледам хората да получат дневните си нужди от хранителни вещества средно за седмицата, не само да отслабнат, защото иначе почва да капе косата, запек да се хваща, и други даже още по-лоши последици. И тъй като доста често подобни бързащи хора свършват при мен, след като са получили проблем другаде, имам доста голям набор от примери за това, защо не трябва да се бърза, и трябва да се обръща внимание на микронутриентите!

прочети още

№3: Еритритолът над всички останали захарни алкохоли идва с цена, но с всички предимства!

Използването на еритритол може да бъде скъпо, но си заслужава! Ето едно сравнение, за да разберете защо!

прочети още

№1: Въглехидратите карат тялото ви да губи витамини и минерали

Още една причина да се откажете от рафинираните въглехидрати и да ограничите естествените въглехидрати е фактът, че колкото повече въглехидрати ядете, толкова по-малко витамини абсорбира тялото ви!

прочети още