№1: Въглехидратите карат тялото ви да губи витамини и минерали

№1: Въглехидратите карат тялото ви да губи витамини и минерали
22 ноември 2020

Един от основните мотиви да се откажете от рафинираните въглехидрати и да ограничите консумацията на естествени въглехидрати е фактът, че повишената консумация на въглехидрати намалява усвояването на витамини от организма!

Когато храните консумирате твърде много въглехидрати, увеличава се нуждата на организма от витамин В. Много хора се опитват да компенсират това с хапчета, но за съжаление те не са толкова ефективни за усвояване на витамините.

Например, витамин С има структура, подобна на глюкозата, която е предпочитана от клетките за усвояване. Това означава, че при повишена консумация на глюкоза, организмът ви поема по-малко витамин С. В случай на диабетици, те имат около 30% по-малко витамин С в организма си, а нивото на витамин Д е обикновено под нормата.

Като цяло, когато консумирате все повече рафинирани въглехидрати и хляб, вие не само не получавате никаква хранителна стойност, но и изгаряте необходимите минерали и витамини от организма си. Това се дължи на факта, че организмът предпочита да абсорбира глюкоза, а не други хранителни вещества.

И така, как можем да коригираме това? Едно решение е да заменим рафинираните захари и хляба с диета, наричана кето. Препоръчва се да консумираме не повече от 100 грама плодове на ден, дори ако имаме тегло от 150 кг. Не е необходимо да консумираме два килограма плодове всеки ден. Вкусът им е прекрасен, тъй като са здравословна храна, но трябва да се консумират в умерено количество, тъй като след определена точка те просто се превръщат в захар в организма, с други думи - глюкоза.

НЕ Е ОБХОДИМО ДА СТЕ НА КЕТО РЕЖИМ (т.е. на 20-50гр. въглехидрати на ден)! Но е важно, да сте на ниско-въглехидратен режим, т.е. на хранене да не консумирате повече от 20гр.-30гр. въглехидрати. Това се постига с достатъчно протеин и полезни мазнини, и влакнини. Това е "формулата" около, която са създадени нашите продукти с тази цел!

С любов,

Роси

P.S. Вземете голяма част от витамините и минералите си от листни зеленчуци, а не от сладки зеленчуци: маруля, ендивия, рукола, микс салата, краставици, аспержи, брюкселско зеле, броколи, карфиол. Независимо какво ядете, добавете 200 грама от тях в храната си и ще бъдете на прав път, останалите неща остават същите. Трябва да го правим с всяко хранене, не само с вечеря, не само с обяд, с всеки прием на храна. Половин авокадо и половин краставица сутрин ще ви направят чудеса! Не говоря за хапчета от аптеката, а просто за чиста, вълнуваща храна!"

№24: Маслото от Канабис: контрол на диабет, епилепсия, и панически атаки

Маслото от канабис (CBD) може да помогне в борбата с инсулиновата резистентност и диабета!

прочети още

№23: Ниво над 5.5 mmol/L кръвна захар е опасно!

Над 5.5 mmol/L вече влизате в зоната на диабетния гликиран хемоглобин! Как да го спрете?

прочети още

№22: Анти Йо-Йо Стратегията

Как да излекуване инсулиновата резистентност и хранителната наркомания без йо-йо ефект!

прочети още

№21: Как да се върнем обратно на пътя, след като веднъж сме били и после сме му изпуснали края?

Бързото екстремно кето не създава нови навици, и не дава достатъчно време рецепторите да се възстановят, и убива метабилизма заради голямата твърде бърза промяна. Тогава какво правим?

прочети още

№20 Що е то Канабидиойл (или CBD на английски съкратено) и какво общо има с диабета?

Какво общо има то с диабета и за какво служи като цяло това скъпо, но безценно масло?

прочети още

№19 Lactobacillus bulgaricus или българският дар за света от Дафлон (R)

Пробиотиците са сила, но само ако са истински!

прочети още

№18: Как да започнем с нашата програма Keto MatriX (75-90 кг)

Ето стъпка по стъпка най-лесния план, който може да следвате за да премахнете килограми и други неприятности!

прочети още

#17: Как да стартирате програмата Keto MatriX за отслабване и елиминиране на диабет 2

"Не закусвам, защото не чувствам глад! (Ето защо си дебелa, защото се храниш през нощта, а не сутрин, 99,9% от дебели хора не закусват, особено жените)"

прочети още

№16: Значението на закуската при започване на кето и живот с ниско съдържание на въглехидрати

Инсулинът е отговорен за превръщането на излишната глюкоза в мазнини. Колкото повече инсулин имате в кръвта, толкова повече мазнини съхранявате. "Закуската изяж сам! Обяда раздели с приятеля си, а вечерята дай на врага си!" са казали умните древни китайци!

прочети още

№14: Има ли значение храната и какво общо има възрастта с нея?

Защо храната влияе на депресията и как може да се борите срещу химиятя случваща се в главата ви!

прочети още

№13 Защо инсулиновата резистентност е "тихият" убиец и трябва да се наблюдава от всички (статия НЕ само за хора с диабет)

Диабет 2 се нарича „придобит“ диабет и значи, че произвеждате инсулин, но клетките ви не реагират на него, или имате така наречената Инсулинова Резистентност (най-кратко обяснено). Грешно е да се счита, че от Диабет 2 страдат само хора с наднормено тегло.

прочети още

№12: "Никой не е по-голям от хляба", стара Българска поговорка

„Никой не е по-голям от хляба“ казват в моята страна! Никой не може да оцелее без храна, това означава. Преди много време хлябът е бил основното ястие за много хора, за някои единственото.

прочети още

№11: Фруктозата и Диабета

Защо фруктозата е анти-диабет, а се слага във всички евтини диабетични продукти?

прочети още

№10: Как редовните годишни тестове спасиха живота на моя приятелка въпреки агресивния рак на гърдата и!

Макар че статията е на женска тема, същото важи и за мъжете по отношение на простатата! Превенцията е най-добрата медицинска застраховка, която можете да си купите!

прочети още

№9 LEMON е KETO и може да е е животоспасяващ!

Някои наистина екстремни „специалисти по кето“ изключват лимоните от „диетата“ си. Те също съветват другите да правят същото. Това е просто безотговорно! Лимонът рядко е противопоказен, макар че има и такива случаи. Но в повечето случай пречи на холестерола да се слепва, на калция да се слепва също и чисти песъчинки от бъбреците, както и дава естествен истински витамин С, не като този от предната статия!

прочети още

№8 Защо консервантите (лимонена или аскорбинова киселина) и емулгаторите (като соев или слънчогледов лецитин) са голям проблем?

Първо, нека погледнем човешката психология. Ако ядете нисковъглехидратно, нискокалорично или без захар лакомство или дори хранене, автоматично мислите, че можете да ядете от него още ...Хората, които се обръщат към тези продукти, обикновено 80% от тях сме с голям апетит!

прочети още

№7: Как да започнем безопасно при KETO за отслабване дори с Хашимото (част 2)

Това, което прави моят подход различен от всички "кето гуру"-та в България е, че гледам хората да получат дневните си нужди от хранителни вещества средно за седмицата, не само да отслабнат, защото иначе почва да капе косата, запек да се хваща, и други даже още по-лоши последици. И тъй като доста често подобни бързащи хора свършват при мен, след като са получили проблем другаде, имам доста голям набор от примери за това, защо не трябва да се бърза, и трябва да се обръща внимание на микронутриентите!

прочети още

№6: Защо витамин D от бутилка изобщо не замества SUNLIGHT (UVB)

Всички знаем, че витамин D е важен за толкова много функции в тялото. Продължавам да обяснявам на хората, че само храната понякога не е достатъчна, за да се оправят проблемите и това е един идеален пример! Затова избрах няколко източника, които ще използвам за идеята

прочети още

№ 5 Как да стартирате безопасно на KETO, дори когато Ви трабва Хашимото протокол

Много хора тръгват да спазват кето режим за да отслабнат, защото имат Хашимото, или поради диабет 2, и тръгват много рязко и грешно и свършват с проблеми! Ето ви малко насоки!

прочети още

№4: Несъзнателни движения или защо не можете да отслабнете, дори ако работите 16 часа на ден

Да, животът е несправедлив! Работите 16 часа на ден, да кажем като сервитьорка, и работите 6 дни в седмицата, не сядате изобщо и навъртате около 20,000 крачки на ден, и въпреки това имате допълнително тегло!

прочети още

№3: Био Еритритолът без ГМО, над всички останали захарни алкохоли идва с цена, но с всички предимства!

Използването на био еритритол без гмо, може да бъде скъпо, но си заслужава! Ето едно сравнение, за да разберете защо!

прочети още

№2: Духът в миналото, Тялото в настоящето

Или като продължаваш да казваш на хората и на себе си как БЕШЕ няма да промени начина, по който СИ!

прочети още