#17: Как да стартирате програмата Keto MatriX за отслабване и елиминиране на диабет 2

#17: Как да стартирате програмата Keto MatriX за отслабване и елиминиране на диабет 2
27 април 2022

Да ви кажа просто да следвате програмата би било небрежно. Програмата е лесна за следване. Това, което не е лесно да се следва, е структурата. Най-големите предизвикателства:

1. Не закусвам, защото не чувствам глад! (Ето защо си дебелa, защото се храниш през нощта, а не сутрин, 99,9% от дебели хора не закусват, особено жените)

2. Не закусвам, защото се чувствам гладен през целия ден... (ще го направите, ако изядете поничка или кроасан..)

3. Не е добре да се яде сутрин, защото тогава тялото се пречиства (не мога да не се чудя защо тялото започва да произвежда инсулин около 8ч сутринта, дори ако  не сте му давали храна...)

4. Нямам време да ям 4 пъти на ден...

5. Нямам време да пия толкова вода...

Позволете ми да ви кажа, това, което се опитвате да направите, е да не полагате усилия за промяна, а да очаквате различен резултат! Не става по този начин! НЕ, не можете да гладувате цял ден и след това да ядете всичко за 4 хранения през нощта! След залез слънце тялото преминава в спестяващ режим, като се приготвя за сън, така че спира метаболизма ви. Това е последното време от деня, когато искате да се натъпкате с тежка храна! Не се заблуждавайте, можете да сте в кетоза през цялото време и да не отслабвате, защото ядете всичко през нощта и така изгаряте половината от калориите, отколкото ако сте яли през деня. Наистина е много просто.

Поставете себе си на първо място в деня си! Не ми казвайте, че имате деца и съпрузи и работа, и майка и баща, всички ние имаме! Ако не промените тези три неща, няма да отслабнете и няма да излекувате инсулиновата си резистентност и най-лошото, няма да изградите навик, който ще продължи, и просто ще получите йо йо ефекта!

Ако днес лекарят ви каже, че сте имате рак и ако направите тези три неща, ракът ще изчезне, бихте ли помислили два пъти? Не, няма да! Така че всяко извинение, което се опитвате да дадете тук, че не правите тези три неща, е куцо извинение!

Хората с диабет тип 2 трябва да бъдат внимателни и да говорят с лекаря си. Лекарят трябва да следи лекарството и бавно да намалява дозата навреме. Ако се чувствате добре през третата седмица от програмата, НЕ правете, повтарям, НЕ изхвърляйте лекарствата си, отнема повече време на тялото да се адаптира. Инсулиновата резистентност не изчезва за три седмици, изчезва средно след 12 месеца и се връща, ако не следвате живот с ниско съдържание на захар и антистрес. Под стрес имам предвид повече от ежедневния нормален стрес от живота с деца-тийнейджъри и сприхави свекърви. 

Започнете програмата едва след като сте пренаредили живота си така, че да сте приоритет за себе си! 

Друго важно нещо е да се тествате. Получете пълна картина на вашето здраве в кръвта и урината, включително витамин D, B, глюкоза и инсулин, няма нужда да пиете глюкоза и да губите 3 часа за резултати. Тествайте хормоните на щитовидната жлеза и антителата, вашия тостестерон, пролактин, прогестерон, всичко това, чернодробна функция и ензими, бъбреци. Обикновено всички те идват в пакет в лабораториите. Без да знаете началната си точка, вие или ще се разочаровате и ще спрете да се опитвате, или ще се нараните!

Само през последната седмица имах клиентка, която започна кето диетата, само за да разбере, че има опасно високи нива на феритин в кръвта, много нисък витамин D и B12 и ужасно ниво на холестерол. За щастие черният дроб е добре, така че ще се оправи, но трябва да следи какъв вид кето ще прави!

Друг клиент дойде с висока пикочна киселина и лоши показатели на черния дроб, кръвна група А+, ядене на месо през цялото време... беше въпрос на време да се стигне до проблем с подагра. Мога да напиша книга за глупавите подходи, които хората предприемат, само за да загубят няколко инча и след това да ги възвърнат! Докато програмата Keto MatriX е създадена, за да бъде балансирана, може да има определени случаи, в които трябва да промените. И ние ще се радваме да ви помогнем с процеса, той е безплатен! Всичко, което трябва да направите, е да се свържете с нас!

Поставете себе си на първо място! Вдигнете носа си, сложете червилото си и погледнете нагоре към звездите!

С любов,

Роси

№24: Маслото от Канабис: контрол на диабет, епилепсия, и панически атаки

Маслото от канабис (CBD) може да помогне в борбата с инсулиновата резистентност и диабета!

прочети още

№23: Ниво над 5.5 mmol/L кръвна захар е опасно!

Над 5.5 mmol/L вече влизате в зоната на диабетния гликиран хемоглобин! Как да го спрете?

прочети още

№22: Анти Йо-Йо Стратегията

Как да излекуване инсулиновата резистентност и хранителната наркомания без йо-йо ефект!

прочети още

№21: Как да се върнем обратно на пътя, след като веднъж сме били и после сме му изпуснали края?

Бързото екстремно кето не създава нови навици, и не дава достатъчно време рецепторите да се възстановят, и убива метабилизма заради голямата твърде бърза промяна. Тогава какво правим?

прочети още

№20 Що е то Канабидиойл (или CBD на английски съкратено) и какво общо има с диабета?

Какво общо има то с диабета и за какво служи като цяло това скъпо, но безценно масло?

прочети още

№19 Lactobacillus bulgaricus или българският дар за света от Дафлон (R)

Пробиотиците са сила, но само ако са истински!

прочети още

№18: Как да започнем с нашата програма Keto MatriX (75-90 кг)

Ето стъпка по стъпка най-лесния план, който може да следвате за да премахнете килограми и други неприятности!

прочети още

№16: Значението на закуската при започване на кето и живот с ниско съдържание на въглехидрати

Инсулинът е отговорен за превръщането на излишната глюкоза в мазнини. Колкото повече инсулин имате в кръвта, толкова повече мазнини съхранявате. "Закуската изяж сам! Обяда раздели с приятеля си, а вечерята дай на врага си!" са казали умните древни китайци!

прочети още

№14: Има ли значение храната и какво общо има възрастта с нея?

Защо храната влияе на депресията и как може да се борите срещу химиятя случваща се в главата ви!

прочети още

№13 Защо инсулиновата резистентност е "тихият" убиец и трябва да се наблюдава от всички (статия НЕ само за хора с диабет)

Диабет 2 се нарича „придобит“ диабет и значи, че произвеждате инсулин, но клетките ви не реагират на него, или имате така наречената Инсулинова Резистентност (най-кратко обяснено). Грешно е да се счита, че от Диабет 2 страдат само хора с наднормено тегло.

прочети още

№12: "Никой не е по-голям от хляба", стара Българска поговорка

„Никой не е по-голям от хляба“ казват в моята страна! Никой не може да оцелее без храна, това означава. Преди много време хлябът е бил основното ястие за много хора, за някои единственото.

прочети още

№11: Фруктозата и Диабета

Защо фруктозата е анти-диабет, а се слага във всички евтини диабетични продукти?

прочети още

№10: Как редовните годишни тестове спасиха живота на моя приятелка въпреки агресивния рак на гърдата и!

Макар че статията е на женска тема, същото важи и за мъжете по отношение на простатата! Превенцията е най-добрата медицинска застраховка, която можете да си купите!

прочети още

№9 LEMON е KETO и може да е е животоспасяващ!

Някои наистина екстремни „специалисти по кето“ изключват лимоните от „диетата“ си. Те също съветват другите да правят същото. Това е просто безотговорно! Лимонът рядко е противопоказен, макар че има и такива случаи. Но в повечето случай пречи на холестерола да се слепва, на калция да се слепва също и чисти песъчинки от бъбреците, както и дава естествен истински витамин С, не като този от предната статия!

прочети още

№8 Защо консервантите (лимонена или аскорбинова киселина) и емулгаторите (като соев или слънчогледов лецитин) са голям проблем?

Първо, нека погледнем човешката психология. Ако ядете нисковъглехидратно, нискокалорично или без захар лакомство или дори хранене, автоматично мислите, че можете да ядете от него още ...Хората, които се обръщат към тези продукти, обикновено 80% от тях сме с голям апетит!

прочети още

№7: Как да започнем безопасно при KETO за отслабване дори с Хашимото (част 2)

Това, което прави моят подход различен от всички "кето гуру"-та в България е, че гледам хората да получат дневните си нужди от хранителни вещества средно за седмицата, не само да отслабнат, защото иначе почва да капе косата, запек да се хваща, и други даже още по-лоши последици. И тъй като доста често подобни бързащи хора свършват при мен, след като са получили проблем другаде, имам доста голям набор от примери за това, защо не трябва да се бърза, и трябва да се обръща внимание на микронутриентите!

прочети още

№6: Защо витамин D от бутилка изобщо не замества SUNLIGHT (UVB)

Всички знаем, че витамин D е важен за толкова много функции в тялото. Продължавам да обяснявам на хората, че само храната понякога не е достатъчна, за да се оправят проблемите и това е един идеален пример! Затова избрах няколко източника, които ще използвам за идеята

прочети още

№ 5 Как да стартирате безопасно на KETO, дори когато Ви трабва Хашимото протокол

Много хора тръгват да спазват кето режим за да отслабнат, защото имат Хашимото, или поради диабет 2, и тръгват много рязко и грешно и свършват с проблеми! Ето ви малко насоки!

прочети още

№4: Несъзнателни движения или защо не можете да отслабнете, дори ако работите 16 часа на ден

Да, животът е несправедлив! Работите 16 часа на ден, да кажем като сервитьорка, и работите 6 дни в седмицата, не сядате изобщо и навъртате около 20,000 крачки на ден, и въпреки това имате допълнително тегло!

прочети още

№3: Био Еритритолът без ГМО, над всички останали захарни алкохоли идва с цена, но с всички предимства!

Използването на био еритритол без гмо, може да бъде скъпо, но си заслужава! Ето едно сравнение, за да разберете защо!

прочети още

№2: Духът в миналото, Тялото в настоящето

Или като продължаваш да казваш на хората и на себе си как БЕШЕ няма да промени начина, по който СИ!

прочети още

№1: Въглехидратите карат тялото ви да губи витамини и минерали

Един от основните стимули да избягвате рафинираните въглехидрати и да ограничите приема на естествени въглехидрати е фактът, че с нарастване на консумацията на въглехидрати, намалява способността на тялото ви да абсорбира витамини!

прочети още