№15: Малките кето трикове на Роси: Трик №1 - Чудното паниране с овесени фибри!

№15: Малките кето трикове на Роси: Трик №1 - Чудното паниране с овесени фибри!
2 февруари 2022

Един от любимите ми продукти напоследък са овесените фибри! Овесените фибри имат вкус на безвкусно фино брашно и са абсолютно страхотни! Бидейки чисти фибри, те не носят никакви калории и всичките им въглехидрати са чисти диетични фибри, което го прави с НУЛЕВИ нетени въглехидрати! Какво и как да използвате това чудо?

1. С него можете да сгъстите сосове! Използваме сух тиган, за да изпечем фибрите до златисто и след това ги добавяме към телешко задушено например или за сгъстяване на доматения сос за нашите „спагети“.

2. Слагаме в хляба, в бисквитите, в баницата и т.н.

3. Смесете го с бадемово брашно и билки и малко сол и го превърнете в страхотен микс за панировка за пържене на сирене, шницели, тиквички и др.

Това, което се случва, когато използвате диетични фибри е много интересно! Фибрите абсорбират водата в стомаха ви толкова бързо, че изпращат почти незабавен сигнал за задоволство и ако преди можехте да изядете 10 панирани кашкавалчета, с нашия микс за панировка можете да изядете едва 5 и сте сити! Опитайте се да направите това с шницел, но не панирайте 200g, пробвайте със 100g и вижте разликата! Така вие ядете не само по-малко калории, но и регулирате стомаха си! Концентрацията на фибри е много по-значителна от концентрацията на фибри в обикновените храни, така че засища много повече! Добавен към всяка храна, той забавя усвояването на глюкозата и повишаването на инсулина и по този начин клетките ви получават достатъчно време, за да осъзнаят, че са били "нахранени"! Когато инсулинът се повиши твърде бързо, това време се намалява значително и вие ядете и ядете и тогава в един момент усещате, че сте изяли повече от необходимото и ви е тежко в стомаха и естествено отново сте преяли! 

Пърженето в мазнина, дори когато мазнината е здравословно, не трябва да се прави твърде често, защото тялото ни се нуждае само от малко наситени мазнини, а не от много! Наситените мазнини, от които се нуждаем на ден в зависимост от нашия пол и височина, са 10 до 15 g наситени мазнини. Ако използвате кокосово масло, използвате дневната доза за едно пържене! Така че трябва да използвате гхи масло, което има 50% по-малко наситени мазнини в сравнение с кокосовото масло. По принцип използвам само кокосово масло в някои сладкиши и в нашите кето тортили, но количествата там са много малки на порция.

Освен че имате половината от дневните ви фибри в само 20 г панировка, бадемите в него осигуряват 1,5% от дневната ви нужда от желязо, така че това е само малък допълнителен бонус за повечето хора, особено жените!

Можете да купите сместа за панировка на сайта ни или за да експериментирате със собствените си миксове след като си поръчате овесени фибри от сайта ни.

Опитайте! Ще бъдете изумени!

С любов,

Роси

№24: Маслото от Канабис: контрол на диабет, епилепсия, и панически атаки

Маслото от канабис (CBD) може да помогне в борбата с инсулиновата резистентност и диабета!

прочети още

№23: Ниво над 5.5 mmol/L кръвна захар е опасно!

Над 5.5 mmol/L вече влизате в зоната на диабетния гликиран хемоглобин! Как да го спрете?

прочети още

№22: Анти Йо-Йо Стратегията

Как да излекуване инсулиновата резистентност и хранителната наркомания без йо-йо ефект!

прочети още

№21: Как да се върнем обратно на пътя, след като веднъж сме били и после сме му изпуснали края?

Бързото екстремно кето не създава нови навици, и не дава достатъчно време рецепторите да се възстановят, и убива метабилизма заради голямата твърде бърза промяна. Тогава какво правим?

прочети още

№20 Що е то Канабидиойл (или CBD на английски съкратено) и какво общо има с диабета?

Какво общо има то с диабета и за какво служи като цяло това скъпо, но безценно масло?

прочети още

№19 Lactobacillus bulgaricus или българският дар за света от Дафлон (R)

Пробиотиците са сила, но само ако са истински!

прочети още

№18: Как да започнем с нашата програма Keto MatriX (75-90 кг)

Ето стъпка по стъпка най-лесния план, който може да следвате за да премахнете килограми и други неприятности!

прочети още

#17: Как да стартирате програмата Keto MatriX за отслабване и елиминиране на диабет 2

"Не закусвам, защото не чувствам глад! (Ето защо си дебелa, защото се храниш през нощта, а не сутрин, 99,9% от дебели хора не закусват, особено жените)"

прочети още

№16: Значението на закуската при започване на кето и живот с ниско съдържание на въглехидрати

Инсулинът е отговорен за превръщането на излишната глюкоза в мазнини. Колкото повече инсулин имате в кръвта, толкова повече мазнини съхранявате. "Закуската изяж сам! Обяда раздели с приятеля си, а вечерята дай на врага си!" са казали умните древни китайци!

прочети още

№14: Има ли значение храната и какво общо има възрастта с нея?

Защо храната влияе на депресията и как може да се борите срещу химиятя случваща се в главата ви!

прочети още

№13 Защо инсулиновата резистентност е "тихият" убиец и трябва да се наблюдава от всички (статия НЕ само за хора с диабет)

Диабет 2 се нарича „придобит“ диабет и значи, че произвеждате инсулин, но клетките ви не реагират на него, или имате така наречената Инсулинова Резистентност (най-кратко обяснено). Грешно е да се счита, че от Диабет 2 страдат само хора с наднормено тегло.

прочети още

№12: "Никой не е по-голям от хляба", стара Българска поговорка

„Никой не е по-голям от хляба“ казват в моята страна! Никой не може да оцелее без храна, това означава. Преди много време хлябът е бил основното ястие за много хора, за някои единственото.

прочети още

№11: Фруктозата и Диабета

Защо фруктозата е анти-диабет, а се слага във всички евтини диабетични продукти?

прочети още

№10: Как редовните годишни тестове спасиха живота на моя приятелка въпреки агресивния рак на гърдата и!

Макар че статията е на женска тема, същото важи и за мъжете по отношение на простатата! Превенцията е най-добрата медицинска застраховка, която можете да си купите!

прочети още

№9 LEMON е KETO и може да е е животоспасяващ!

Някои наистина екстремни „специалисти по кето“ изключват лимоните от „диетата“ си. Те също съветват другите да правят същото. Това е просто безотговорно! Лимонът рядко е противопоказен, макар че има и такива случаи. Но в повечето случай пречи на холестерола да се слепва, на калция да се слепва също и чисти песъчинки от бъбреците, както и дава естествен истински витамин С, не като този от предната статия!

прочети още

№8 Защо консервантите (лимонена или аскорбинова киселина) и емулгаторите (като соев или слънчогледов лецитин) са голям проблем?

Първо, нека погледнем човешката психология. Ако ядете нисковъглехидратно, нискокалорично или без захар лакомство или дори хранене, автоматично мислите, че можете да ядете от него още ...Хората, които се обръщат към тези продукти, обикновено 80% от тях сме с голям апетит!

прочети още

№7: Как да започнем безопасно при KETO за отслабване дори с Хашимото (част 2)

Това, което прави моят подход различен от всички "кето гуру"-та в България е, че гледам хората да получат дневните си нужди от хранителни вещества средно за седмицата, не само да отслабнат, защото иначе почва да капе косата, запек да се хваща, и други даже още по-лоши последици. И тъй като доста често подобни бързащи хора свършват при мен, след като са получили проблем другаде, имам доста голям набор от примери за това, защо не трябва да се бърза, и трябва да се обръща внимание на микронутриентите!

прочети още

№6: Защо витамин D от бутилка изобщо не замества SUNLIGHT (UVB)

Всички знаем, че витамин D е важен за толкова много функции в тялото. Продължавам да обяснявам на хората, че само храната понякога не е достатъчна, за да се оправят проблемите и това е един идеален пример! Затова избрах няколко източника, които ще използвам за идеята

прочети още

№ 5 Как да стартирате безопасно на KETO, дори когато Ви трабва Хашимото протокол

Много хора тръгват да спазват кето режим за да отслабнат, защото имат Хашимото, или поради диабет 2, и тръгват много рязко и грешно и свършват с проблеми! Ето ви малко насоки!

прочети още

№4: Несъзнателни движения или защо не можете да отслабнете, дори ако работите 16 часа на ден

Да, животът е несправедлив! Работите 16 часа на ден, да кажем като сервитьорка, и работите 6 дни в седмицата, не сядате изобщо и навъртате около 20,000 крачки на ден, и въпреки това имате допълнително тегло!

прочети още

№3: Био Еритритолът без ГМО, над всички останали захарни алкохоли идва с цена, но с всички предимства!

Използването на био еритритол без гмо, може да бъде скъпо, но си заслужава! Ето едно сравнение, за да разберете защо!

прочети още

№2: Духът в миналото, Тялото в настоящето

Или като продължаваш да казваш на хората и на себе си как БЕШЕ няма да промени начина, по който СИ!

прочети още

№1: Въглехидратите карат тялото ви да губи витамини и минерали

Един от основните стимули да избягвате рафинираните въглехидрати и да ограничите приема на естествени въглехидрати е фактът, че с нарастване на консумацията на въглехидрати, намалява способността на тялото ви да абсорбира витамини!

прочети още