№13 Защо инсулиновата резистентност е "тихият" убиец и трябва да се наблюдава от всички (статия НЕ само за хора с диабет)

№13 Защо инсулиновата резистентност е "тихият" убиец и трябва да се наблюдава от всички (статия НЕ само за хора с диабет)
11 януари 2022

Уважаеми Фенове,

Повечето от вас не знаят, че храните, които Роси‘с Пюр произвежда са направени с мисъл не само за хора с епилепсия, но и за хора с диабет!  

Днес на 11 Януари 2022г. се навършват точно 100 години от 11 Януари 1922г., когато на 14 годишно момче в Торонто за първи път му се бие инжекция инсулин, защото страда от Диабет тип 1 и до тогава е бил осъден на смърт от тази болест. Това момче се казва Леонард Томпсън и е първият пациент приел инсулин от инжекция. Почти веднага след инжекцията високите нива на глюкоза в кръвта му спадат, но развива абцес на мястото, където му е поставена инжекцията и кетоните му все още били твърде високи (да не се бърка с кетони при кетоза). Веднага учените се заели да доизчистят лекарството и на 23 Януари 1922г. на Леонард му била бита втора инжекция и за първи път нивата на глюкоза в кръвта му станали почти нормални без видими странични ефекти повече. Този момент показва колко неуморим е човешкият дух, когато реши да се бори!

И по случая бих искала да споделя тази моя статия с вас, защото днес повече от всякога, ние сме в риск да развием диабет 1 или 2, без изобщо да подозираме! Диабетът не е смъртоносна присъда вече 100 години, и въпреки това от диабет умират средно по 11% от починалите по света, като в Европа средното е около 6%. В България, според Асоциацията за диабет, има над 450 000 болни от диабет, от които над 3000 са деца. И докато срещу диабет 1 като превенция все още сме доста безпомощни, Диабет тип 2 може да бъде предотвратен в огромна част от случаите! Моля ви, отделете 3 минути да прочетете статията!

 

Защо Инсулиновата Резистентност е „тихия“ убиец на здравето и трябва да се следи от рано

Статия не само за диабетици, а за всички!

 

Разликата между диабет 1 и 2 е основно в това дали панкреасът произвежда инсулин или не. Диабет 1 е прието да се определя като автоимунно заболяване, при което панкреасът спира да произвежда инсулин и трябва да се регулира с приемането на инсулин чрез инжектиране. Дали е вирус , това което го причинява, или огромен стрес, по-голям от ежедневния или нещо друго, не е много сигурно, но резултатът е един.

Диабет 2 се нарича „придобит“ диабет и значи, че произвеждате инсулин, но клетките ви не реагират на него, или имате така наречената Инсулинова Резистентност (най-кратко обяснено). Грешно е да се счита, че от Диабет 2 страдат само хора с наднормено тегло. Диабет 2 може да отлючите при:

  1. Лошо хранене с прекалено много преработени и рафинирани въглехидрати, като тези от пастички, вафлички, пицички и газирани напитки, и т.н. защото те карат инсулина да се изстреля много бързо много високо и постоянно, и това постоянство източщава клетките. Все едно постоянно да вика някой в офиса ви „Пожар“ и след една седмица се изморявате да бягате навън и си казвате „Да става каквото ще, мръзна ми от фалшви тревоги“. Само че, тук тревогата всеки път не е фалшива! Но клетките се изморяват постоянно да са с „отворена“ уста, и я затварят по едно време, както при зъболекаря трябва от време на време да ви дават почивка от разстягането иначе почва да боли, да се схваща и другият път просто отлагате ходенето максимално, защото е крайно неприятно.
  2. Стрес, по-голям от този в нормалното ежедневие, може да постигне същия ефект, защото в крайна сметка стресът предизвиква секретирането на различни хормони, които изтощават и повреждат инсулиновите рецептори. Добрата новина е, че в повечето случаи това е обратим процес и тази статия е точно за това!
  3. Недоспиването! Недостатъчният сън може да ви доведе до инсулинова резистентност! Единствено по време на съня, особено дълбокия сън, се отделят определени хормони, които влияят и на стреса, и на обмяната на веществата и т.н. Когато дълго не спите се покачва стрес хормона кортизол, а секрецията на инсулин намалява, захарта се покачва, и инсулиновата резистентност оттам се увеличава, защото тя е формула от (ниво на глюкозата Х ниво на инсулина, и двете стойности на гладно)/22,5. Отслабването също се влияе от недоспиването поради подобни причини, и ако не спите няма да отслабнете, освен ако тотално не спрете да се храните, което е противопокано на съществуването ни!
  4. Модерната причина напоследък: Ковид! Ковид може да отключи пред-диабетно състояние, а в някои хора, които преди това са били на границата, да им причини Диабет 2. Ковид е стрес за организма, както е и вирус, и при вече болен организъм обикнвено нанася подобни щети. Напоследък имаме около 35% увеличение на клиентите търсещи ниско-въглехидратни решения точно поради тази причина. Много от тях идват с придружавашите лоши стойности на чернодробни изследвания, холестерол и ТАТ стойности (щитовидна жлеза). И докато останалите показатели за 5-6 месеца влизат в норма обикновено, то инсулиновата резистентност не е толкова лесна.

Високата инсулинова резистентност причинява много сериозни проблеми при жените, дори и без да са стигнали диабетни нива! Тя много често може да е причина за стерилитет, труден менструален цикъл, поликистоза (кисти в яйчниците). Добрата новина е, че това също може да бъде обратим процес, макар и да не е чак толкова лесно и доста често само храненето може да не помогне, може да трябва да се включи и традиционната медицина.

Инсулиновата резистентност трябва да се следи поне веднъж на 6 месеца, ако не поне веднъж годишно! В България има над 450,000 регистрирани диабетици, от които над 3000 деца. И ако срешу Диабет 1 все още може да сме безсилни, то срещу Диабет 2 имаме много оръжия, трябва само малко разбиране и воля! Това означава, че над 6% от населението е с този проблем!

Вярно е, че Ковид има статистиката да влияе и на здрави хора, но тази статистика е нищожна и пренебрежителна в сравнение с пораженията, които Ковид причинява на хората с висока инсулинова резистентност, много наднормени килограми, и Диабет тип 2! Ако трябва да определим здравето като ваксина, то статистически добрата форма и здраве се оказват в десетки пъти по-ефективни, от която и да е одобрена ваксина! При почти несъществуваща доболнична грижа в България и отчайващо състояние на здравната система, най-доброто решение, което може да вземете за да се предпазите е да почнете работа върху здравето си и то СЕГА, ВЕДНАГА!

 

Как да го направите и какво общо имат нашите продукти прочетете в блог секцията на страницата ни www.RossisPure.com , статия №13!

С най-голяма любов,

Роси

№24: Маслото от Канабис: контрол на диабет, епилепсия, и панически атаки

Маслото от канабис (CBD) може да помогне в борбата с инсулиновата резистентност и диабета!

прочети още

№23: Ниво над 5.5 mmol/L кръвна захар е опасно!

Над 5.5 mmol/L вече влизате в зоната на диабетния гликиран хемоглобин! Как да го спрете?

прочети още

№22: Анти Йо-Йо Стратегията

Как да излекуване инсулиновата резистентност и хранителната наркомания без йо-йо ефект!

прочети още

№21: Как да се върнем обратно на пътя, след като веднъж сме били и после сме му изпуснали края?

Бързото екстремно кето не създава нови навици, и не дава достатъчно време рецепторите да се възстановят, и убива метабилизма заради голямата твърде бърза промяна. Тогава какво правим?

прочети още

№20 Що е то Канабидиойл (или CBD на английски съкратено) и какво общо има с диабета?

Какво общо има то с диабета и за какво служи като цяло това скъпо, но безценно масло?

прочети още

№19 Lactobacillus bulgaricus или българският дар за света от Дафлон (R)

Пробиотиците са сила, но само ако са истински!

прочети още

№18: Как да започнем с нашата програма Keto MatriX (75-90 кг)

Ето стъпка по стъпка най-лесния план, който може да следвате за да премахнете килограми и други неприятности!

прочети още

#17: Как да стартирате програмата Keto MatriX за отслабване и елиминиране на диабет 2

"Не закусвам, защото не чувствам глад! (Ето защо си дебелa, защото се храниш през нощта, а не сутрин, 99,9% от дебели хора не закусват, особено жените)"

прочети още

№16: Значението на закуската при започване на кето и живот с ниско съдържание на въглехидрати

Инсулинът е отговорен за превръщането на излишната глюкоза в мазнини. Колкото повече инсулин имате в кръвта, толкова повече мазнини съхранявате. "Закуската изяж сам! Обяда раздели с приятеля си, а вечерята дай на врага си!" са казали умните древни китайци!

прочети още

№14: Има ли значение храната и какво общо има възрастта с нея?

Защо храната влияе на депресията и как може да се борите срещу химиятя случваща се в главата ви!

прочети още

№12: "Никой не е по-голям от хляба", стара Българска поговорка

„Никой не е по-голям от хляба“ казват в моята страна! Никой не може да оцелее без храна, това означава. Преди много време хлябът е бил основното ястие за много хора, за някои единственото.

прочети още

№11: Фруктозата и Диабета

Защо фруктозата е анти-диабет, а се слага във всички евтини диабетични продукти?

прочети още

№10: Как редовните годишни тестове спасиха живота на моя приятелка въпреки агресивния рак на гърдата и!

Макар че статията е на женска тема, същото важи и за мъжете по отношение на простатата! Превенцията е най-добрата медицинска застраховка, която можете да си купите!

прочети още

№9 LEMON е KETO и може да е е животоспасяващ!

Някои наистина екстремни „специалисти по кето“ изключват лимоните от „диетата“ си. Те също съветват другите да правят същото. Това е просто безотговорно! Лимонът рядко е противопоказен, макар че има и такива случаи. Но в повечето случай пречи на холестерола да се слепва, на калция да се слепва също и чисти песъчинки от бъбреците, както и дава естествен истински витамин С, не като този от предната статия!

прочети още

№8 Защо консервантите (лимонена или аскорбинова киселина) и емулгаторите (като соев или слънчогледов лецитин) са голям проблем?

Първо, нека погледнем човешката психология. Ако ядете нисковъглехидратно, нискокалорично или без захар лакомство или дори хранене, автоматично мислите, че можете да ядете от него още ...Хората, които се обръщат към тези продукти, обикновено 80% от тях сме с голям апетит!

прочети още

№7: Как да започнем безопасно при KETO за отслабване дори с Хашимото (част 2)

Това, което прави моят подход различен от всички "кето гуру"-та в България е, че гледам хората да получат дневните си нужди от хранителни вещества средно за седмицата, не само да отслабнат, защото иначе почва да капе косата, запек да се хваща, и други даже още по-лоши последици. И тъй като доста често подобни бързащи хора свършват при мен, след като са получили проблем другаде, имам доста голям набор от примери за това, защо не трябва да се бърза, и трябва да се обръща внимание на микронутриентите!

прочети още

№6: Защо витамин D от бутилка изобщо не замества SUNLIGHT (UVB)

Всички знаем, че витамин D е важен за толкова много функции в тялото. Продължавам да обяснявам на хората, че само храната понякога не е достатъчна, за да се оправят проблемите и това е един идеален пример! Затова избрах няколко източника, които ще използвам за идеята

прочети още

№ 5 Как да стартирате безопасно на KETO, дори когато Ви трабва Хашимото протокол

Много хора тръгват да спазват кето режим за да отслабнат, защото имат Хашимото, или поради диабет 2, и тръгват много рязко и грешно и свършват с проблеми! Ето ви малко насоки!

прочети още

№4: Несъзнателни движения или защо не можете да отслабнете, дори ако работите 16 часа на ден

Да, животът е несправедлив! Работите 16 часа на ден, да кажем като сервитьорка, и работите 6 дни в седмицата, не сядате изобщо и навъртате около 20,000 крачки на ден, и въпреки това имате допълнително тегло!

прочети още

№3: Био Еритритолът без ГМО, над всички останали захарни алкохоли идва с цена, но с всички предимства!

Използването на био еритритол без гмо, може да бъде скъпо, но си заслужава! Ето едно сравнение, за да разберете защо!

прочети още

№2: Духът в миналото, Тялото в настоящето

Или като продължаваш да казваш на хората и на себе си как БЕШЕ няма да промени начина, по който СИ!

прочети още

№1: Въглехидратите карат тялото ви да губи витамини и минерали

Един от основните стимули да избягвате рафинираните въглехидрати и да ограничите приема на естествени въглехидрати е фактът, че с нарастване на консумацията на въглехидрати, намалява способността на тялото ви да абсорбира витамини!

прочети още