№10: Как редовните годишни тестове спасиха живота на моя приятелка въпреки агресивния рак на гърдата и!

№10: Как редовните годишни тестове спасиха живота на моя приятелка въпреки агресивния рак на гърдата и!
29 октомври 2021

Скъпи дами, това е за вас!

Когато живеех в Ню Йорк като студентка, нямах пари и реших да дам доброволно яйцеклетки за жени, които не могат да имат, защото компенсацията щеше да покрие целия ми семестър. И преди да ме съдите, нямах право да работя като международна студентка, така че възможностите бяха малко ограничени! Отидох на изследване и получих най-големия страх в живота си, откриха бучка в лявата ми гърда! Веднага бях отхвърлена и изпратена за биопсия. Бях само на 25. Отидох на лекар сама и никога през целия си живот не се бях почувствала по-самотена. След като преживях 11ти септември, това ме удари силно! За щастие се оказа, че е просто масно натрупване, причинено от противозачатъчните, които приемах по това време. За щастие лекарката беше много мила и грижовна жена и ми каза, че това ще изчезне, ако спра да приемам контрацептиви, тя каза "те не са съгласни с хормоните ти". Така направих и всичко се изчисти, никога повече през живота си не взех противозачатачни. Не съм против тях, не ме разбирайте погрешно, някои хора като мен просто не могат да ги понесат. Други предполагам са добре. Така че, тя ми каза обаче да се тествам веднъж годишно, след като навърша 35, за всеки случай, така че послушах!

Години по-късно срещнах момиче, което стана приятелка, най-добрият човек! Тя беше моят търговски представител и беше много старателна, така че веднага я харесах. Няколко минути по-късно тя беше диагностицирана с много агресивен рак на гърдата и аз се молех всеки ден тя да спечели битката! Не можех да си представя мисълта, че тази жестока болест ще отнеме още един хубав човек. Но тя беше борец и се бореше, и о, да, пребори се! Тя вече е добре и живее пълноценно! И ние от време на време пием коктейли. Как, как хвана рака навреме, попитах аз, какво те подтикна? Толкова не сме свикнали да ходим на лекар само за годишни прегледи...по принцип в Източна Европа. Така че ето историята и.

Тя разказа, че когато родила дъщеря си преди повече от 20 години, гърдите й се запушили и тя не можела да кърми за известно време, получила мастит.. Гърдите й се възпалили. Тогава лекарят й казал, че трябва да си прави годишни прегледи на гърдите, защото хората, които често имат тези проблеми, могат да развият рак на гърдата и тя трябва да се преглежда поне веднъж годишно! Това е било много преди всички съвременни технологии сега, това е било по времето на комунизма в България!

Със сигурност вече почти нямаме тези лекари тук, поне не толкова грижовни. Всеки пациент сега е машина за правене на пари за болниците и това е всичко. Рядко можем да видим грижовни лекари в наши дни, но те съществуват! Моята приятелка послушала лекаря и повече от 20 години продължавала да прави тази годишна мамография и кръвни изследвания, докато един ден нещо не се появило на екрана! Тя го занесла на лекар, той каза, не, всичко е наред. Тя продължила почти една година, без да прави нищо друго, докато не усетила „подръпване в лявата ми гърда, дърпащо чак до ръката“, докато шофирах. Веднага разбрах, че нещо не е наред". Тя отишла при друг лекар и този бил не просто приятен, но и опитен. Той й казал, че белите точици са притеснителни и трябва да бъдат прегледани. Тя отишла при друг лекар, който и казал, че всичко било добре, просто поредното възпаление.Е, тя най-накрая се доверила на добрия лекар и няколко седмици по-късно била под ножа.Откриха и много агресивен рак на гърдата, бързо растящ и трябваше да действат незабавно.За щастие все още беше стадий 1! След брутална терапия и нагласа "Никога няма да се предам", моята приятелка победи рака! Минаха 4 години и тя се върна към живота напълно! Затова онзи ден реших да я попитам как така е извадила толкова късмет да хване рака в 1-ви стадий, този тип бързорастящ рак. Изобщо не е било късмет, било е подготовка и последователност! Един от нейните туморни маркери в теста бил точно в горната граница, така че повечето лекари го пренебрегнали. Този, който видял белите петна, не го пренебрегнал , той знаел, че не е както трябва! Приятелката ми каза, че по това време тя току-що е приключила с брутален развод и тогава я ударило, тя знаела, че това се е активирало от стрес и нещастие.

Така че мили дами, това е история за вас! Късметът е едно от онези неща, както казват, когато възможността срещне подготовка! Единствената причина, поради която тя е извадила „късмет“ е, че е била подготвена и последователна, и това й спаси живота! Повече от 20 години тя не е пропуснала нито един тест, нито един! И когато му е дошло времето, тя е действала без страх и се е борила, защото е била подготвена! Това е единственият път, когато тя се е погрижила достатъчно за себе си. Тя е много щедър и мил човек, а също и страхотен професионалист, който през цялото време поставя приятелите и семейството си на първо място. Моля, погрижете се за себе си и семействата си! Продължавам да разказвам и пиша за важността на превантивните грижи. Бях в бизнеса с медицинска застраховка повече от 15 години и ако има нещо, което научих със сигурност е, че превантивните грижи спасяват животи! Превантивните грижи са най-добрата ви застраховка! Да, в наши дни е малко трудно да се намери лекар, който да се грижи достатъчно, за да види, че сте човек, а не портфейл. Сега, когато ситуацията с Covid продължава вече почти две години, това стана още по-трудно! Но има такива лекари, просто ги търсете и ги търсете неуморно! И най-важното, бъдете готови! Бъдете готови, правете си годишни тестове! Ако имате фамилна исторя за сериозно заболяване, правете тестовете си поне веднъж на всеки 6 месеца! Това е най-малкото и най-много, което можете да направите за себе си и семействата си! Тествайте се, за да спите спокойно! 

любов,

Роси

№24: Маслото от Канабис: контрол на диабет, епилепсия, и панически атаки

Маслото от канабис (CBD) може да помогне в борбата с инсулиновата резистентност и диабета!

прочети още

№23: Ниво над 5.5 mmol/L кръвна захар е опасно!

Над 5.5 mmol/L вече влизате в зоната на диабетния гликиран хемоглобин! Как да го спрете?

прочети още

№22: Анти Йо-Йо Стратегията

Как да излекуване инсулиновата резистентност и хранителната наркомания без йо-йо ефект!

прочети още

№21: Как да се върнем обратно на пътя, след като веднъж сме били и после сме му изпуснали края?

Бързото екстремно кето не създава нови навици, и не дава достатъчно време рецепторите да се възстановят, и убива метабилизма заради голямата твърде бърза промяна. Тогава какво правим?

прочети още

№20 Що е то Канабидиойл (или CBD на английски съкратено) и какво общо има с диабета?

Какво общо има то с диабета и за какво служи като цяло това скъпо, но безценно масло?

прочети още

№19 Lactobacillus bulgaricus или българският дар за света от Дафлон (R)

Пробиотиците са сила, но само ако са истински!

прочети още

№18: Как да започнем с нашата програма Keto MatriX (75-90 кг)

Ето стъпка по стъпка най-лесния план, който може да следвате за да премахнете килограми и други неприятности!

прочети още

#17: Как да стартирате програмата Keto MatriX за отслабване и елиминиране на диабет 2

"Не закусвам, защото не чувствам глад! (Ето защо си дебелa, защото се храниш през нощта, а не сутрин, 99,9% от дебели хора не закусват, особено жените)"

прочети още

№16: Значението на закуската при започване на кето и живот с ниско съдържание на въглехидрати

Инсулинът е отговорен за превръщането на излишната глюкоза в мазнини. Колкото повече инсулин имате в кръвта, толкова повече мазнини съхранявате. "Закуската изяж сам! Обяда раздели с приятеля си, а вечерята дай на врага си!" са казали умните древни китайци!

прочети още

№14: Има ли значение храната и какво общо има възрастта с нея?

Защо храната влияе на депресията и как може да се борите срещу химиятя случваща се в главата ви!

прочети още

№13 Защо инсулиновата резистентност е "тихият" убиец и трябва да се наблюдава от всички (статия НЕ само за хора с диабет)

Диабет 2 се нарича „придобит“ диабет и значи, че произвеждате инсулин, но клетките ви не реагират на него, или имате така наречената Инсулинова Резистентност (най-кратко обяснено). Грешно е да се счита, че от Диабет 2 страдат само хора с наднормено тегло.

прочети още

№12: "Никой не е по-голям от хляба", стара Българска поговорка

„Никой не е по-голям от хляба“ казват в моята страна! Никой не може да оцелее без храна, това означава. Преди много време хлябът е бил основното ястие за много хора, за някои единственото.

прочети още

№11: Фруктозата и Диабета

Защо фруктозата е анти-диабет, а се слага във всички евтини диабетични продукти?

прочети още

№9 LEMON е KETO и може да е е животоспасяващ!

Някои наистина екстремни „специалисти по кето“ изключват лимоните от „диетата“ си. Те също съветват другите да правят същото. Това е просто безотговорно! Лимонът рядко е противопоказен, макар че има и такива случаи. Но в повечето случай пречи на холестерола да се слепва, на калция да се слепва също и чисти песъчинки от бъбреците, както и дава естествен истински витамин С, не като този от предната статия!

прочети още

№8 Защо консервантите (лимонена или аскорбинова киселина) и емулгаторите (като соев или слънчогледов лецитин) са голям проблем?

Първо, нека погледнем човешката психология. Ако ядете нисковъглехидратно, нискокалорично или без захар лакомство или дори хранене, автоматично мислите, че можете да ядете от него още ...Хората, които се обръщат към тези продукти, обикновено 80% от тях сме с голям апетит!

прочети още

№7: Как да започнем безопасно при KETO за отслабване дори с Хашимото (част 2)

Това, което прави моят подход различен от всички "кето гуру"-та в България е, че гледам хората да получат дневните си нужди от хранителни вещества средно за седмицата, не само да отслабнат, защото иначе почва да капе косата, запек да се хваща, и други даже още по-лоши последици. И тъй като доста често подобни бързащи хора свършват при мен, след като са получили проблем другаде, имам доста голям набор от примери за това, защо не трябва да се бърза, и трябва да се обръща внимание на микронутриентите!

прочети още

№6: Защо витамин D от бутилка изобщо не замества SUNLIGHT (UVB)

Всички знаем, че витамин D е важен за толкова много функции в тялото. Продължавам да обяснявам на хората, че само храната понякога не е достатъчна, за да се оправят проблемите и това е един идеален пример! Затова избрах няколко източника, които ще използвам за идеята

прочети още

№ 5 Как да стартирате безопасно на KETO, дори когато Ви трабва Хашимото протокол

Много хора тръгват да спазват кето режим за да отслабнат, защото имат Хашимото, или поради диабет 2, и тръгват много рязко и грешно и свършват с проблеми! Ето ви малко насоки!

прочети още

№4: Несъзнателни движения или защо не можете да отслабнете, дори ако работите 16 часа на ден

Да, животът е несправедлив! Работите 16 часа на ден, да кажем като сервитьорка, и работите 6 дни в седмицата, не сядате изобщо и навъртате около 20,000 крачки на ден, и въпреки това имате допълнително тегло!

прочети още

№3: Био Еритритолът без ГМО, над всички останали захарни алкохоли идва с цена, но с всички предимства!

Използването на био еритритол без гмо, може да бъде скъпо, но си заслужава! Ето едно сравнение, за да разберете защо!

прочети още

№2: Духът в миналото, Тялото в настоящето

Или като продължаваш да казваш на хората и на себе си как БЕШЕ няма да промени начина, по който СИ!

прочети още

№1: Въглехидратите карат тялото ви да губи витамини и минерали

Един от основните стимули да избягвате рафинираните въглехидрати и да ограничите приема на естествени въглехидрати е фактът, че с нарастване на консумацията на въглехидрати, намалява способността на тялото ви да абсорбира витамини!

прочети още