№9 LEMON е KETO и може да е е животоспасяващ!

№9 LEMON е KETO и може да е е животоспасяващ!
10 юли 2021

Някои наистина екстремни „специалисти по кето“ изключват лимоните от „диетата“ си. Те също съветват другите да правят същото. Това е просто безотговорно! Нека да направим математиката заедно и да видим защо лимонът всъщност е не само важен, но и основен инструмент за вашия режим с ниско съдържание на въглехидрати / кето.

Има сблъсък на мнения дали лимонът алкализира тялото. Моят отговор е ... няма значение.

Можете да отидете и да намерите химическо уравнение, обясняващо как оцетът, когато се усвои, в крайна сметка ще алкализира урината, защото неговият страничен продукт натриевият ацетат е алкализатор, казва Марк Роузман, Професор по биохимия. Статията му можете да прочетете изцяло тук https://www.quora.com/How-is-lemon-alkaline-forming-when-it-is-itself-an-acid-fruit. Можете да прочетете по-нататък за лимоните и какво правят или не правят.

Ето важните факти за лимоните, за които имам практически доказателства, които според мен са важните:

1. Когато хората започнат с кето, те са склонни да ядат много месо обикновено. Когато хората започнат да се занимават с културизъм, те правят същото. Протеинът от месото е киселинен, тук няма спор. Протеинът също така кара бъбреците да работят по-усилено. Бъбреците са проблем, но пикочната киселина също. Пикочната киселина е в кръвта, а не в урината. Пуринът в месото прави кристали, просто казано, и ако не се изчисти от кръвта по естествен начин, започват да се натрупват в костите тези кристали. Ето как се разболявате от подагра, вид артрит. Наричат го "Болестта на царя", защото отдавна само царете са имали възможност да ядат прекомерно месо. Бедните хора, които са яли месо веднъж седмично или почти никога, никога не са имали този проблем.  "Според проучване, публикувано в British Medical Journal, това се случва, защото пиенето лимонов сок кара тялото ви да отделя повече калциев карбонат. Калциевиат карбонат се свързва с пикочна киселина и  се ивежда  чрез вода и други съединения. Това прави кръвта ви по-малко киселинна и намалява  нивата на пикочната киселина в кръвта. "https://www.healthline.com/health/lemon-juice-gout). През последните 4 години съм работила с хора, които дойдоха с подагра. Те приемаха и лекарства за тяхната подагра. Те бяха на много по-малки порции месо и риба от останалите клиенти, за да могат да обработят пурина. Пиеха лимонова вода (със сламка) през целия ден. Всички, без изключения, докладваха, че се чувстват много по-добре, те отслабнаха на кето много внимателно и под постоянно наблюдение и тестове. Имах още повече клиенти, които имаха високо ниво на пикочна киселина, все още не ескалирала до подагра, които пиеха лимон с умерено количество месо и риба, понижиха пикочната си киселина до нормалното, без лекарства. Всеки трябва да следи пикочната си киселина! Не само рН на урината! 

2. Цитратът, сол в лимонената киселина, се прикрепва към калция и помага да се блокира формирането на камъни в бъбреците! Имам много примери за хора, които са имали незначителни камъни в бъбреците, които са успели да го разрушат с пиене на лимонова вода. Един скорошен пример беше с много малки камъни в бъбреците, които вече започнаха да причиняват проблеми. Тя спря да яде спанак и започна да пие лимонова вода (отново със сламка), спряхме и доматите и чесъна, тя имаше ниски нива на пролактин и т.н., пъпки по лицето си, въпреки че беше родила две деца и не беше изобщо тийнейджър. Нейните нива на витамин D бяха много ниски също, някой „лекар“ й беше казал, че има алергия към слънцето и тя се криеше далеч от слънцето в продължение на две години. Както и да е, шест месеца по-късно всичко това беше оправено, пъпки изчезнаха, камъни в бъбреците изчезнаха. Да, тялото й е склонно да образува камъни в бъбреците, така че тя трябва да поддържа този процес постоянно, но това е малка цена, която трябва да платите, за да се върнете към здравето!

3. Кето новаците също са склонни да ядат много малко зеленчуци, ако изобщо и ядат такива, в опит да отслабнат бързо. Това е често срещан проблем при жените и те са последните, които трябва да направят това. Един лимон осигурява около 35% от дневната доза необходим Vit. С (1500-1800 кал. Диета). Витамин С е необходим за усвояване на желязото. Жените, които все още имат менструация, 80% от тях страдат от ниско съдържание на желязо в кръвта и се чувстват отпаднали, особено по онова време, което всички мразим наречено цикъл. Лимонената вода е от съществено значение за поддържането на вашия Vit. C нива нормални. Един лимон произвежда само около 10 калории и 3 г въглехидрати. Дори и на два лимона, това все пак са 6 г въглехидрати. Някои хора настояват да останат под 20 g на ден нето и намират това за огромно количество въглехидрати, но реалността е, че ако се натъпквате с месо, за да стигнете до 20 g въглехидрати, по-добре вземете този лимон или в крайна сметка ще получите болни бъбреци и подагра! 

4. Витамин С от истински лимон не е равен на „Витамин С“ или аскорбинова киселина от аптеката. Моля, прочетете предишната ми статия по тази тема. Постоянното приемане на витамин С под формата на хапчета всъщност причинява камъни в бъбреците. В началото на пандемията имах клиент, който беше параноик и приемаше прекалено много витамин С и D, и то такъв, който се взима само с рецепт, и вместо да засили имунната си система, той се оказа с камъни в бъбреците и на всичкото отгоре загуби калций от кости, защото това прави прекомерната консумация на витамин D ... Единствената естествена нормална форма на витамин С, която се абсорбира напълно, е от храната. Хапчетата са само свързващата съставка, която съдържа 4-те елемента от витамин С и със сигурност свързва ... калция в камъни в бъбреците. Просто, нали?

5. Лимонът съдържа не само витамин С, но и калий. Когато сме на кето, трябва да пием повече електролити, отколкото ако ядем въглехидрати, въглехидратите абсорбират вода, така че натрупваме водно тегло само като ядем въглехидрати. Когато не ядем много въглехидрати, не съхраняваме достатъчно вода, така че през повечето време се чувстваме жадни . Процесите в тялото се нуждаят не само от вода, те се нуждаят и от електролити, а лимонът във вода осигурява добра част от тях. Ако добавите щипка хималайска сол или просто смучете розовите скали, както аз понякога, веднага ще се почувствате по-добре. Няма нужда да приемате електролити от капсула ... природата осигурява всичко! Запазете парите си за почивка!

6. Лимонът помага да се изчистят токсините, да се намали холестеролът и т.н., но не лекува рак, нито чрез алкализиране на организма, нито чрез осигуряване на твърде много витамин С ... да, той помага в борбата с рака, но не е чудо хапче, така че вземете отчети от този вид с голямо зърно сол, както се казва ... ракът, ако бъде хванат в началото, обикновено е лечим, така че отидете да се тествате веднъж годишно, веднъж на шест месеца, ако имате семейна история с това заболяване, това е най-добрата застраховка, която бихте могли да получите!

Така че, ако се съмнявате дали лимонът алкализира тялото, бих казал, че добавяте оцет към салатите си и пиете лимон за останалите ползи. Винаги пийте лимонени напитки със сламка, за да избегнете разрушаването на емайла си. Също така фреш от лимон е доста голямо изпитание за стомаха. Трябва доста вода за да протекат процесите нормално в стомаха ви. Черният дроб без вода ензими не прави! Хората смятат, че съм ясновидец като видя резултатите им и им казвам, че не пият и една чаша вода на ден. Единият ензимен чернодробен показател показва точно това, не е нужно да си ясновидец. Така че, разреждайте лимона във вода. Ако ви омръзва от обикновена, пийте газирана. Не прекалявайте с минералната, ако я пиете всеки ден най-просто казано ще ви се развалят зъбите. 

Не забравяйте, че дозировката определя дали една храна е лекарство или отрова!

Любов,

Роси

Картината е предоставена от https://vitagene.com/blog/lemon-for-weight-loss/ 

№24: Маслото от Канабис: контрол на диабет, епилепсия, и панически атаки

Маслото от канабис (CBD) може да помогне в борбата с инсулиновата резистентност и диабета!

прочети още

№23: Ниво над 5.5 mmol/L кръвна захар е опасно!

Над 5.5 mmol/L вече влизате в зоната на диабетния гликиран хемоглобин! Как да го спрете?

прочети още

№22: Анти Йо-Йо Стратегията

Как да излекуване инсулиновата резистентност и хранителната наркомания без йо-йо ефект!

прочети още

№21: Как да се върнем обратно на пътя, след като веднъж сме били и после сме му изпуснали края?

Бързото екстремно кето не създава нови навици, и не дава достатъчно време рецепторите да се възстановят, и убива метабилизма заради голямата твърде бърза промяна. Тогава какво правим?

прочети още

№20 Що е то Канабидиойл (или CBD на английски съкратено) и какво общо има с диабета?

Какво общо има то с диабета и за какво служи като цяло това скъпо, но безценно масло?

прочети още

№19 Lactobacillus bulgaricus или българският дар за света от Дафлон (R)

Пробиотиците са сила, но само ако са истински!

прочети още

№18: Как да започнем с нашата програма Keto MatriX (75-90 кг)

Ето стъпка по стъпка най-лесния план, който може да следвате за да премахнете килограми и други неприятности!

прочети още

#17: Как да стартирате програмата Keto MatriX за отслабване и елиминиране на диабет 2

"Не закусвам, защото не чувствам глад! (Ето защо си дебелa, защото се храниш през нощта, а не сутрин, 99,9% от дебели хора не закусват, особено жените)"

прочети още

№16: Значението на закуската при започване на кето и живот с ниско съдържание на въглехидрати

Инсулинът е отговорен за превръщането на излишната глюкоза в мазнини. Колкото повече инсулин имате в кръвта, толкова повече мазнини съхранявате. "Закуската изяж сам! Обяда раздели с приятеля си, а вечерята дай на врага си!" са казали умните древни китайци!

прочети още

№14: Има ли значение храната и какво общо има възрастта с нея?

Защо храната влияе на депресията и как може да се борите срещу химиятя случваща се в главата ви!

прочети още

№13 Защо инсулиновата резистентност е "тихият" убиец и трябва да се наблюдава от всички (статия НЕ само за хора с диабет)

Диабет 2 се нарича „придобит“ диабет и значи, че произвеждате инсулин, но клетките ви не реагират на него, или имате така наречената Инсулинова Резистентност (най-кратко обяснено). Грешно е да се счита, че от Диабет 2 страдат само хора с наднормено тегло.

прочети още

№12: "Никой не е по-голям от хляба", стара Българска поговорка

„Никой не е по-голям от хляба“ казват в моята страна! Никой не може да оцелее без храна, това означава. Преди много време хлябът е бил основното ястие за много хора, за някои единственото.

прочети още

№11: Фруктозата и Диабета

Защо фруктозата е анти-диабет, а се слага във всички евтини диабетични продукти?

прочети още

№10: Как редовните годишни тестове спасиха живота на моя приятелка въпреки агресивния рак на гърдата и!

Макар че статията е на женска тема, същото важи и за мъжете по отношение на простатата! Превенцията е най-добрата медицинска застраховка, която можете да си купите!

прочети още

№8 Защо консервантите (лимонена или аскорбинова киселина) и емулгаторите (като соев или слънчогледов лецитин) са голям проблем?

Първо, нека погледнем човешката психология. Ако ядете нисковъглехидратно, нискокалорично или без захар лакомство или дори хранене, автоматично мислите, че можете да ядете от него още ...Хората, които се обръщат към тези продукти, обикновено 80% от тях сме с голям апетит!

прочети още

№7: Как да започнем безопасно при KETO за отслабване дори с Хашимото (част 2)

Това, което прави моят подход различен от всички "кето гуру"-та в България е, че гледам хората да получат дневните си нужди от хранителни вещества средно за седмицата, не само да отслабнат, защото иначе почва да капе косата, запек да се хваща, и други даже още по-лоши последици. И тъй като доста често подобни бързащи хора свършват при мен, след като са получили проблем другаде, имам доста голям набор от примери за това, защо не трябва да се бърза, и трябва да се обръща внимание на микронутриентите!

прочети още

№6: Защо витамин D от бутилка изобщо не замества SUNLIGHT (UVB)

Всички знаем, че витамин D е важен за толкова много функции в тялото. Продължавам да обяснявам на хората, че само храната понякога не е достатъчна, за да се оправят проблемите и това е един идеален пример! Затова избрах няколко източника, които ще използвам за идеята

прочети още

№ 5 Как да стартирате безопасно на KETO, дори когато Ви трабва Хашимото протокол

Много хора тръгват да спазват кето режим за да отслабнат, защото имат Хашимото, или поради диабет 2, и тръгват много рязко и грешно и свършват с проблеми! Ето ви малко насоки!

прочети още

№4: Несъзнателни движения или защо не можете да отслабнете, дори ако работите 16 часа на ден

Да, животът е несправедлив! Работите 16 часа на ден, да кажем като сервитьорка, и работите 6 дни в седмицата, не сядате изобщо и навъртате около 20,000 крачки на ден, и въпреки това имате допълнително тегло!

прочети още

№3: Био Еритритолът без ГМО, над всички останали захарни алкохоли идва с цена, но с всички предимства!

Използването на био еритритол без гмо, може да бъде скъпо, но си заслужава! Ето едно сравнение, за да разберете защо!

прочети още

№2: Духът в миналото, Тялото в настоящето

Или като продължаваш да казваш на хората и на себе си как БЕШЕ няма да промени начина, по който СИ!

прочети още

№1: Въглехидратите карат тялото ви да губи витамини и минерали

Един от основните стимули да избягвате рафинираните въглехидрати и да ограничите приема на естествени въглехидрати е фактът, че с нарастване на консумацията на въглехидрати, намалява способността на тялото ви да абсорбира витамини!

прочети още