Коя е Роси?

Коя е Роси?

Здравейте, аз съм Роси,

Аз съм човекът, който създава и стои зад нашата продуктова линия. Аз съм българка по рождение и американка по образование. Започнах да създавам ястия без захар и ниско съдържание на въглехидрати, когато реших да тествам кето диетата, за да се справя с моето Хашимото и депресията. Отворих ресторант през 2011 г., така че имах средства да готвя и да експериментирам с храната, въпреки че намерих верния път малко по-късно. 

Животът без захар и ниско съдържание на въглехидрати излекува депресията и щитовидната ми жлеза, помогна ми да отслабна, да изглеждам много по-млада и в крайна сметка щастлива. Помолиха ме да готвя за няколко деца с епилепсия и аутизъм и това ми даде перспективата за силата на храната, когато става въпрос за неврологични проблеми. Създадох тестова група от някои от моите редовни клиенти, които силно се нуждаеха от помощ за здравето си, и доставях безплатно храна на 20 души в продължение на 3 месеца, за да тествам наученото, придобивайки хранителна степен и козметологичен лиценз. Бях шокирана да видя от първа ръка как различните хора с едни и същи проблеми се влияят по различен начин от храната. Исках да намеря решение ...

Започнах да създавам храни, за да помогна на моята тестова група с апетита и новия живот, който те започват. Повечето от тях жадуваха за шоколад и хляб, сладкиши, конфитюри, бисквити. Започнах да търся да купувам тези продукти, защото между създаването на менюта и управлението на другия ми бизнес / детски парти клуб /, просто нямах време да се занимавам с това.

Но срещнах проблем! Не открих продукти, чисти от други съставки, които влияят негативно на здравето. Не беше достатъчно просто да са без захар, имах нужда, и да се безопасни за всички останали проблеми! Не исках да реша едн проблем, само за да създам друг!

Прегледах милион сайтове и марки и не намерих достатъчно чисти продукти, които да отговарят на това изискване! Шоколадът съдържаше или лецитин, или мляко, или палмово масло, или оцветители, консерванти и т.н .; хлябът имаше милион неща, от които 90% не звучат много естествено; конфитюрите имаха 40% плодове ... ами останалите 60%? В моя план за хранене, който бях създал за тестовата група, не можех да рискувам да реша един проблем, само за да разбера, че е причинен друг ...

Защо еритритол?

Всичките 20 участници мразеха вкуса на стевия, а на мен просто не ми хареса процесът как зелено растение се превръща в бял прах. Поръчах монашески плод от Китай, оказа се, че цената е непосилна, послевкусът изобщо не беше приятен също. После се оказа ЕС всъщност все още не го позволява за ползване в Европа ... Отидох на Erythritol, тъй като нямаше вкус и почти 0 Гликемичен индекс. Знаех, че всички останали захарни алкохоли отстъпват на свойствата на Еритритола да не абсорбира вода. Неговите молекули са толкова големи, че не навлизат в кръвния поток, но въпреки това активират рецепторите в устата за сладко. 

Имах проблем и с еритритола ... оказа се, че една опаковка, която си купих, имаше захарин вътре! Еритритолът е скъп и очевидно някои търговци или производители не играят честно. Започнах да си мисля, че съм хапнала по-голяма хапка, отколкото мога да сдъвча и бях на ръба да се откажа! След това намерих доставчик с репутация, поръчах пакет, тествах го в две лаборатории и накрая имах чист не-Gmo еритритол, който да използвам! 

Тогава срещнах друг проблем ... Еритритолът не се разтваря в мазнини ...

Какво ще кажете за шоколада?

Шоколадът беше истински проблем първо, защото кокосовото мляко с вода не се смесваше с какаовото масло, но не исках да използвам лецитин, защото колкото и да е малко създава проблеми в червата. Не можех да използвам мляко поради проблеми с щитовидната жлеза и диабета и със сигурност нямаше да използвам никакви соеви продукти или емулгатори! Еритритолът, въпреки че е фин прах, все още имаше вкус на пясък ... Отидох при шоколадов специалист във Великобритания, който ми каза, че пробите, които съм донесла, са страхотни и че хората трябва да преодолеят "пясъка", тъй като това е напълно здравословен продукт. Седях там и го попитах как да обясня това на моя 6-годишен клиент с епилепсия и тригодишния с аутизъм ... Продължавах да търся! Така един ден попаднах на компания, която произвежда машини, които „стържат“ молекули, отидох в лабораторията, тествах сместа и проблемът беше решен! В допълнение към това те добавиха глава, която емулгира сместа с движение и без никаква химия. Бях шокирана защо този вид оборудване не се използва от големи компании и избягва всички слепващи агенти в храните? Разбира се е въпрос на печалба... Като малък производител можех да ипотекирам къщата си и да купя малка лаборатория за не толкова много пари, но големите се нуждаеха от милиони, за да я произведат в количествата, които правят, а след това и човешки труд, този процес изисква много повече човешки труд!

След това трябваше да си взема темперираща машина, защото малката ми машина беше иззета от британските власти на летището, при връщането ми от лабораторните тестове, защото откриха следи от „експлозиви“ по нея! Наистина не можех да повярвам!

Почти се разплаках ...

Сега нямах помощта дори на тази малка машина! И не ми бяха останаха много пари за професионална ... Тогава попаднах на един български предприемач, който се съгласи да построи машина само за мен и на половин цена! И тогава проблемите започнаха ... шоколадът беше твърде течен, машината не можеше да го повдигне и милион други проблеми. Той ги оправи един по един с търпение, неприсъщо на повечето български производители. Той и аз знаехме, че той няма опит с шоколад като този с този вискозитет и не можех да се оплача. Отне ми една година, за да се оправи машината, температурата и всички останали неща. Намерих и компания, която изсушава влагата от кокосовото мляко със сухо замразяване и сега шоколадът беше стабилен! Имах шоколад, който не само не повишава кръвната захар при диабетици, но го понижава поради способността на какаото да го прави! За съжаление моята тестова група междувременно трябваше да се примири с далеч по-малко превъзходен шоколад по това време ... :))

Ами цената?

Решена да създадам напълно здравословен продукт, това повлия на цената. Не можах да намеря еритритол, който да не струва цяло състояние в сравнение със суровата захар, рафинираната захар, изкуствените подсладители или други захарни алкохоли с големи гликемични индекси. Палмовото масло е 1 евро на килограм, а какаото е като 10. Кокосовото мляко на прах е с нищо друго вътре, освен кокосово мляко, и е 15 евро срещу 1 евро за ниско сухо мляко на прах, вливано в пламово масло. Еритритолът не кристализира като захар, така че имаше проблем и с лъскавината. Но био кокосовото масло реши този проблем на по-късен етап. 

Така че да, когато купувате продукти, прочетете етикетите им! Не всички продукти са равни, пък било то без захар или мляко! В Роси'с Пюр шоколада получавате само продукти, които са естествени, нищо друго. Лецитинът, който се слага в шоколадите обикновено, и други емулгатори прилепват към червата ви дори в малки количества и залепват там лош холестерол и други неща, които иначе не биха се залепили на места, на които не принадлежат. 

Захарта е захар, дори да е сурова, дори да е мед, дори да е тръстика или палма или друга захар, тя просто е захар за тялото! Да, някои са по-добри от други, но захарта във всякаква форма и форма създава зависимост точно както другите рафинирани захари! Може да го прави за 10 дни, вместо за 1, но го прави! Всичко се превръща в глюкоза в края. Толкова много хора не могат да държат здравословно тегло, защото не четат етикетите и мислят, че ядат здравословни храни!

Наскоро разглеждах какъв е друг „здравословен“ продукт на пазара, ето:

Състав: ..., Малтодекстрин, растителни мазнини на прах (Соя Масло, МалтодекстринМляко протеин, емулгатор (Соя Лецитини)), ... Декстрин, сушени гъби 3%, сол, сгъстител (гуарова гума), лук на прах 1,5%, Ароматизатор, Дикалиев фосфат, ..., трикалциев фосфат, Подготовка на витамини (Малтодекстрин, Витамин Е ..., Подготовка на минерали (Малтодекстрин, Ферик ... Една порция съдържа 200 калории и 20 грама въглехидрати, от които само 3 фибри и 7 захар ..

Малтодекстринът е захарен алкохол, но за разлика от еритритола е много по-евтин и има гликемичен индекс от 85 до 105. Медът е с 55 GI, захарта / захарозата / е с 68. Агавето е с малко, но малко. 

Колкото по-висок е гликемичният индекс, толкова по-висока е захарта в кръвта, толкова по-висок е инсулинът, толкова по-голямо е съхранението на мазнини и нарастващата инсулинова резистентност с времето по-висока зависимост! За да отслабнете трябва инсулинът да стои на много ниско ниво!

Това е толкова просто! Затова просто прочетете етикетите!

Ето защо ние от Rossi's Pure използваме не-ГМО еритритол и тестваме партидата, за да сме сигурни, че е чиста. Ето защо ние не използваме краве мляко под никаква форма и форма, все още имаме висок GI и би могло да създаде проблеми с щитовидната жлеза за някои. Ние не използваме лецитин, защото всъщност шоколадът изобщо не се нуждае от лецитин, кристалите какаово масло са достатъчно силни, за да задържат шоколадовата структура, лецитинът е единствено за търговски цели, които непреднамерено влошават здравето.

Така че сега знаете коя съм и защо правя това, което правя! Моля, прочетете останалите статии в моя раздел „БЛОГ“. Знанието е сила! Знанието е просто! Много малко хора могат да метаболизират въглехидратите, без да са пристрастени към тях, повечето от нас нямат този лукс! Когато заживеете без рафинирани въглехидрати, без глутен и без захар, пред Вас ще се отвори свят, който не сте мислили, че съществува! Радостта от живота ще Ви завладее със пълна сила!


С цялото си сърце,
Роси